ارزیابی: جلوگیری از حضور نمایندگان ایران در همایش اسلامی، نشان اوج انزوای آن در جهان اسلام است

برخی آشنایان امور خاورمیانه در ارزیابی تصمیمات همایش وزیران خارجه بیش از هفتاد کشور مسلمان در رد طرح صلح پرزیدنت ترامپ گفتند که این قطعنامه جنبه لفظی دارد و تصور نمی رود که دارای ارزش اجرایی باشد. در این قطعنامه علاوه بر رد طرح صلح ارائه شده از جانب ایالات متحده، به کشورهای اسلامی توصیه گردیده که از هرگونه همکاری برای اجرای آن به هدف پایان بخشیدن به نزاع فلسطینی – اسرائیلی خودداری ورزند.

به گفته برخی کارشناسان، این واقعیت که به رژیم اسلامی ایران اجازه شرکت در این همایش داده نشد، نشانی دیگری از عمق انزوای رژیمی در جهان اسلام است که ادعا می کند شایسته رهبری همه مسلمانان جهان می باشد.

البته علت فنی عدم حضور محمد جواد ظریف و یا امیرعبداللهیان در همایش جده، خودداری عربستان در صدور روادید ورود برای هیات ایرانی بود. ولی هیچیک از کشورهای اسلامی نسبت به جلوگیری از ورود هیات ایرانی اعتراض نکرد و یا به تحریم نشست نپرداخت.

شماری از کشورهای اسلامی که علیه طرح صلح پرزیدنت ترامپ رای دادند، کشورهایی هستند که با اسرائیل همکاری های آشکار یا پنهان دارند و حتی برخی از آن ها دارای روابط دیپلماتیک با اسرائیل می باشند.

حکومت ایران خود را رهبر جهان اسلامی می داند. ولی از آن جا که از زبان یک اقلیت شیعه در جهان اسلامی سخن می گوید که یک دهم کل مسلمانان جهان را تشکیل می دهد، و با اهل تسنن دشمنی دیرین دارد، هیچ کشور اسلامی از آن حمایت نمی کند و حتی بسیاری از کشورهای عملیات جنگی و تعرضی این رژیم در کشورهای همسایه و جهان را مکروه می دانند.

ذکر این نکته در قطعنامه که کشورهای اسلامی نباید با ایالات متحده در اجرای طرح صلح همکاری کنند، ظاهرا ممکن است ضربه ای بر امکان اجرای طرح باشد که در آن از جمله پیشنهاد شده است که پنجاه میلیارد دلار برای آبادانی مناطق فلسطینی نشین هزینه شود که ایالات متحده توقع دارد بخش اعظم و شاید همه آن توسط کشورهای نفت خیز عرب و اسلامی تامین شود.

ولی برخی تحلیلگران ارزیابی می کنند که کشورهایی مانند عربستان و امیرنشین های حوزه خلیج فارس، با نادیده گرفتن این قعطنامه به همکاری با ایالات متحده برای اجرای این طرح ادامه خواهند داد.

از دیدگاه این کشورهای، خطر اصلی در حال حاضر از جانب حکومت اسلامی ایران است که نه تنها اسلام اهل تسنن را هدف گرفته، بلکه موجودیت بسیاری از کشورهای عربی را نیز تهدید می کند و تا به حال علیه عربستان سعودی و امیرنشین ها و کشورهای دیگر به توطئه های بسیار دست زده است.

از دیدگاه دولت ریاض، فرستادن موشک های ساخت رژیم ایران برای حوثی های یمن که خاک عربستان و حتی مکه و مدینه را هدف قرار دهند، یک گناه نابخشودنی است و ثابت می کند که هرگز نمی توان با رژیم کنونی در ایران کنار آمد.

یک دیدگاه

  1. پس این حکومت سرتاسر دروغ و نیرنگ کی سقوط میکنه تا شیعه هست و یه عده احمق و یه عده جیره خوار هست بعید میدونم سقوط کنه این آخوندا از کجا پیدا شدن آخه خدا ریشه آخوندها را بخشکان کاش من یه شهروند ایرانی نبودم کاش تو یه کشوری مثل آمریکا بودم یا وطنم مثل آمریکا بود مهد دموکراسی

Comments are closed.