برخی تحلیلگران اسرائیلی بر این گمان هستند که نتانیاهو و بنی گانتس درباره طرح الحاق بخش هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل، همخوانی کامل ندارند و ممکن است این موضوع، مشکلاتی در ادامه کار دولت تازه برپا شده ایجاد کند.
این ارزیابی بر اساس آن است که بنی گانتس رهبر حزب ابی و سفید، که مقام کنونی او جانشین نخست وزیر و وزیر دفاع می باشد، در دیداری که روز گذشته -سه شنبه) با سران انجمن آبادی های اسرائیلی نشین در کرانه باختری داشت، از جمله فاش ساخت که هنوز از نقشه ای که در دفتر نخست وزیری در مورد ابعاد الحاق تهیه گردیده اطلاعی ندارد. ولی در عین حال نمی خواهد که اقدام اسرائیل در ابعادی باشد که موجب بحران در روابط اسرائیل با اردن شود.
در گزارش های پیشین گفته شده که بنی گانتس قصد دارد در روزهای آینده به عَمان سفر کند و با پادشاه اردن در این باره به رایزنی بنشیند.
منابع خبری که در دیدار بین وزیر دفاع و روسای انجمن آبادی نشین های اسرائیلی شرکت داشتند گفتند که وزیر دفاع هشدار داده که نباید برنامه الحاق به شیوه ای اجرا شود که روابط دوستانه اسرائیل و اردن را به خطر اندازد و پیمان صلح بین دو کشور را متزلزل کند. او درباره علت سفر خود به اردن توضیحی نداد.
ارزیابی آن است که به باور گانتس، در مرحله کنونی نباید دره اردن رسما به خاک اسرائیل ضمیمه شود زیرا چنین اقدامی ممکن است دولت اردن را بسیار خشمناک کند. به احتمال زیاد، او همچنین با انضمام همه آبادی ها به خاک اسرائیل مخالف است و خواهان انضمام مهمترین آن ها می باشد. او گفته است که در شرایط کنونی، اسرائیل باید آن چه را که ممکن است، به دست آورد و منتظر فرصت های دیگر باشد.
در این میان، حکم دیوان عالی عدالت، در مورد خانه های اسرائیلی که در زمین های متعلق به فلسطینیان در کرانه باختری ساخته شده، و طبق قانون باید ویران شود، خشم جناح راست در اسرائیل را برانگیخت. جناح راست لایحه ای را به پارلمان ارائه داده که طبق آن، صاحبان این خانه ها اگر به مالکان فلسطینی زمین غرامت کافی بپردازند، خانه آنان قانونی خواهد شد و همچنین در شرایط خاصی می توان از ویران کردن خانه یک یهودی که به روی زمین متعلق به یک فلسطینی احداث شده چشم پوشی کرد.
دیوان عالی عدالت اسرائیل، به دنبال شکایت سازمان های اسرائیل طرفدار فلسطینی ها، رای داد که چنین لایحه ای نمی تواند قانونی باشد و موجب تبعیض فلسطینی ها خواهد شد و عادلانه نیست. در دیوان عالی گفته شده که اگر همین حق را فلسطینی ها در مورد زمین های داخل اسرائیل اعطا گردد، تصویب قانون بلامانع خواهد بود.
در این میان ارزیابی شد که رهبران فلسطینی، هر اندازه که کشورهای عرب از آنها دوری می جویند، به دولت اسلامگرای ترکیه، بیشتر از گذشته نزدیک می شوند. اردوغان در میان گروه های تروریستی فلسطینی و به ویژه حماس از محبوبیت برخوردار است و این در حالی که رژیم ایران هر سال مبلغ کلانی را به حماس و جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه اهدا می کند.