چهارمین دور انتخابات زودهنگام نیز نتوانست یک حزب یا گروه حزبی را به چنان اکثریتی برساند که قادر باشند بدون نیاز به احزاب طیف مخالف، دولتی بر پا سازد که بتواند بدون بحران های سیاسی و نزاع های حزبی، به مدیریت کشور بپردازد.
با آن که ظاهرا، حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، همچنان قدرتمندترین حزب کشور می باشد و ممکن است بیش از سی کرسی به دست آورد، ولی همین شمارِ کرسی ها نیز فقط یک چهارم از کرسی های پارلمانی را تشکیل می دهد و این در حالی که اکثریت حداقلی برای برپایی دولت، نصفِ به اضافه یک ۱۲۰ کرسی پارلمان، یعنی حداقل ۶۱ کرسی می باشد.
پس از لیکود و قدرت سیاسی آن، مهمترین حزبی که در ردیف دوم قرار دارد، “یش عاتید” به رهبری یائیر لپید است که همیشه گفته است حاضر نیست در دولت نتانیاهو بنشیند. لپید بر این باور است که پرونده های سوء استفاده مالی نتانیاهو، باید موجب کناره گیری وی از مقام نخست وزیری شود. او همچنین تغییر و تحولاتی را در ساختار سیاسی کشور طلب می کند و خواهان کاهش نفوذ مذهبیون در اداره کردن امور کشور است. ولی ارزیابی آن است که او حتی به بیست کرسی از ۱۲۰ کرسی نیز نخواهد رسید.
نتانیاهو برای برپایی یک دولت راستگرا، با یکی از راستگرا ترین گروه های سیاسی، یعنی حزب “یِمینا” به معنی “به سوی راست” اختلاف نظر شدید دارد. نفتالی بنت رهبر این حزب به صراحت ادعای به دست گرفتن مقام نخست وزیری را دارد. او در گذشته نزدیک در مقام وزیر دفاع خدمت می کرد ولی بارها با نتانیاهو درگیری داشت و بالاخره کنار گذاشته شد. بنت این بار برای ورود به کابینه نتانیاهو ممکن است بهای گزافی بطلبد.
یک حزب دیگر که اگر حاضر به ائتلاف با نتانیاهو می شد، می توانست سرنوشت دولت آینده را رقم بزند و آن حزبی به نام “تیکوا خداشا” به مفهوم “امید نوین” است که توسط شخصیت شماره دو پیشین حزب لیکود، به نام گیدعون سَعَر پایه گذاری شده و ممکن است دارای هفت کرسی در پارلمان آینده باشد. ولی علت انشعاب سعر از حزب لیکود آن بود که با ادامه نخست وزیری نتانیاهو به شدت مخالفت می ورزید و خواهان آن بود که نتانیاهو را از رهبری حزب پایین بکشد و خود جانشین او شود.
گیدعون سعر با وعده براندازی دولت نتانیاهو وارد صحنه سیاسی شد و اکنون بعید است حاضر به ائتلاف با دولت او شود.
هنوز حدود یک میلیون رای شمارش نشده که تا ظهر روز آدینه (دو روز دیگر) ادامه خواهد داشت و تنها پس از انتشار نتایج نهایی است که شاید بتوان آینده دولت اسرائیل را مشخص ساخت.
آقای منشه امیر در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که به احتمال قوی، ریاست دولت آینده اسرائیل را نیز بنیامین نتانیاهو به دست خواهد داشت. ولی پرسش آن است که چنین دولتی چقدر دوام خواهد آورد و چه هنگام اسرائیل ناچار خواهد شد وارد پنجمین دور انتخابات زودهنگام گردد.