تهدیدهای جنگی از جانب فرماندهان سپاه علیه ایالات متحده بالا گرفته و حتی گفته شده که رژیم ایران به گروه های تحت فرمان خود در عراق دستور داده از ادامه حملات چریکی علیه سفارت آمریکا و سربازان آمریکایی به طور موقت دست بردارند و علیه سربازان آمریکایی تعرضی انجام ندهند تا مبادا دولت پرزیدنت ترامپ به یک حمله ناگهانی علیه رژیم ایران دست بزند.
این نگرانی علل مختلفی دارد که تا حدودی در سخنان و اقدامات اخیر شخصیت های ارشد سیاسی احساس شده، و همچنین به رویدادها انتخاباتی ایالات متحده و خصوصیات اخلاقی پرزیدنت ترامپ نیز مربوط می شود.
الیوت آبرامز سرپرست تحریم های ایالات متحده علیه دو رژیم ایران و ونزوئلا دوباره گفته است که برای رویارویی با خوی تجاوزکارانه حکومت اسلامی ایران، همه گزینه ها همچنان روی میز است.
ایبرامز این سخنان را پس از گفت که آژانس بین المللی اعلام کرد که رژیم، نه تنها ذخایر اورانیوم غنی شده را چندین برابر کرده، بلکه یک خوشه از سانتریفیوژهای نسل جدید را به تاسیسات زیرزمینی نطنز منتقل ساخته و با ترزیق گاز به آن ها قصد دارد غنی سازی اورانیوم را با سرعت بیشتری ادامه دهد – و این امر، نقض خطرناک تعهدات رژیم ایران در چارچوب برجام است.
گرچه رئیس آژانس بین المللی و همچنین کشورهای اروپایی نیز سخت نسبت به این امر هشدار داده اند، رژیم ایران همه این تذکرات را رد کرده و اعلام داشته که به راه خود ادامه می دهد.
سفر کنونی مایک پمپئو به چند کشور خاورمیانه نیز چنین تعبیر شد که او می خواهد احتمال حمله به رژیم ایران را با اسرائیل و امیرنشین ها و همچنین با عربستان هماهنگ سازد.
این گمان مطرح گردیده که یکی از موضوع های محوری در مذاکرات پمپئو و نتانیاهو بررسی امکان اقدام نظامی بوده است.
نگرانی شدید مقامات حکومت ایران از هنگامی آغاز شد که نیویورک تایمز نوشت که پرزیدنت ترامپ با مشاوران ارشد خود در امور سیاسی و نظامی چنین احتمالی را مورد بررسی قرار داده، ولی نتیجه آن بوده که در حال حاضر حمله نظامی به صلاح ایالات متحده نمی تواند باشد.
ولی منابع خبری در تهران می گویند که فرماندهان سپاه پاسداران و شخص علی خامنه ای بیم دارند که این گزارش، به قصد فریب انتشار یافته و خبر واقعی آن است که ترامپ ممکن است به زودی فرمان حمله صادر کند.
فرض در تهران آن است که پرزیدنت ترامپ کمتر از دو ماه مانده به پایان دوره ریاست جمهوری، ممکن است برای تحت الشعاع قرار دادن شکست خود، بخواهد به یک پیروزی جنگی دست یابد.
در تهران این گمان وجود دارد که بخش اعظم گفتگوهای نتانیاهو با پمپئو بر محور نقشه ای دور می زده که هدف آن جلوگیری از اتمی شدن ایران در طول سال های آینده می باشد و از جمله امکان حمله نظامی نیز مطرح گردیده است.
سرکشی مقامات رژیم و ادامه سرکشی آن ها برای ادامه دادن برنامه های هسته ای، و همچنین تهدیدهای جنگی فرماندهان سپاه، خطر جنگ را افزایش داده است.
سپاهی حسین سلامی در سخنان روز گذشته خود (آدینه) گفت که حریم دفاعی رژیم ایران در آب های جنوبی، به خلیج فارس محدود نمی شود.
رژیم ایران می کوشد این تهدید را تداعی کند که اگر مورد حمله قرار گیرد، جنگ را به کشورهای همسایه و پایگاه های آمریکایی در جنوب ایران خواهد کشاند.
تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که با وجود همه این رویدادها، احتمال درگیری جنگی در دو ماه پیش رو بسیار بعید است.