در آستانه جشن های هفتادمین سالگرد استقلال دوباره اسرائیل، و همچنین نزدیک بودن عید پسح (عید بهار و آزادی یهودیان) کارشناسان امور امنیتی و اطلاعاتی ارزیابی می کنند که فلسطینیان، هم در نوار غزه و هم در کرانه باختری رود اردن، خود را احتمالا برای به راه انداختن یک انتفاضه جدید آماده می سازند.
بنا به این ارزیابی، یکی دیگر از علل آشوب های دوباره ، انتقال سفارت ایالات متحده از تل آویو به اورشلیم است.
آن چه این ارزیابی را تقویت می کند، وقوع یک رشته خرابکاری های گسترده تر در روزهای گذشته است.
آخرین مورد آن مرد جوان اسرائیلی بود که روز گذشته (یک شنبه) هنگام عبور از یکی از کوچه های بخش باستانی اورشلیم، از پشت سر هدف چندین ضربه چاقو قرار گرفت و به سختی زخمی شد و ساعاتی بعد در بیمارستان درگذشت.
همچنین روز جمعه گذشته، یک فلسطینی جوان سوار بر اتومبیل، در یکی از جاده های کرانه باختری، به چهار سرباز اسرائیلی حمله برد که در ضربه اول دو تن کشته شدند و در ضربه دوم دو تن زخمی گردیدند که یکی از آنان جراحات سخت برداشت.
همچنین گزارش های زیادی از مشکلات معیشتی در غزه می رسد که روز به روز بدتر می شود و حماس کوچکترین تلاشی برای بهبهود حال مردم نمی کند و همچنان به تدارکات جنگی ادامه می دهد.
به گفته کارشناسان، سرکردگان حماس بر این باورند که هر اندازه مردم غزه فقیرتر و محتاج تر باشند، آسان تر می توان خشم آن ها را متوجه اسرائیل ساخت.
فلسطینیان سالروز استقلال دوباره اسرائیل را “یَومِ النَکبۀ” می نامند که به مفهوم “روز مصیبت” است و چنین روزی می تواند عملیات خشونت باری را به دنبال آورد.
ولی آگاهان اسرائیلی می گویند که از نخستین روز استقلال اسرائیل همیشه این مسائل و این خطرات وجود داشته و نیروهای امنیتی ابن بار نیز با آن مقابله خواهند کرد.
شماری از امیران ارتش اسرائیل و همچنین کارشناسان ارشد امنیتی، در هفته های اخیر هشدار داده اند که اسرائیل باید برای بهبود وضع مردم غزه، ابتکار عمل را به دست گیرد و یک طرح بین المللی برای رفع دشواری ها تهیه کند.
ولی آگاهان سیاسی نسبت به عملی بودن چنین طرحی تردید دارند. آن ها یادآوری می کنند که حکومت خودگردان فلسطینی نیز بارها در صدد برآمد از محنت مردمان غزه بکاهد، که آخرین مورد آن احداث تاسیسات تطهیر فاضلاب بود. ولی مقامات حماس و دیگر سازمان های ترور در غزه، نیت سوءقصد به جان نخست وزیر حکومت خودگردان را داشتند که ناکام ماند.
حماس در روزهای اخیر یک پیکار تبلیغاتی دیگر علیه اسرائیل گشوده و ادعا می کند که اسرائیل قصد دارد موقعیت کنونی صحن مسجد الاقصی را به زبان مسلمانان تغییر دهد – ادعایی که کاملا بی اساس است.
آگاهان می گویند که جوانان فلسطینی نیز از دستگاه رهبری کنونی به ریاست محمود عباس ابراز یاس می کنند و شاید می کوشند خود ابتکار عمل را به دست گیرند.
یک عامل دیگر این ارزیابی های بدبینانه، متوقف ماندن روند صلح و مذاکرات آشتی با اسرائیل می باشد. ایالات متحده برای رفع بن بست به تلاش گسترده دست زده، ولی بسیار بعید است که در آینده قابل پیش بینی، تغییر مثبتی در این زمینه روی دهد.
شهروند جوان اسرائیلی که روز گذشته هدف ضربات یک چاقوکش فلسطینی قرار گرفت و در بیمارستان درگذشت، امروز در حضور هزاران نفر به خاک سپرده شد. او عدیا کولمن نام داشت و سی و دوساله بود و دارای همسر و چهار فرزند بود.
ضارب یک فلسطینی ۲۸ ساله از ساکنان شهر شِخِم (نابلس) به نام عبدالرحمن بَنی فاضل بود که ماموران امنیتی به سوی او شلیک کردند و در جا کشته شد.
در جیب های ضارب اسنادی به زبان ترکی یافت شد ولی هنوز معلوم نیست که آیا او دارای شهروندیِ ترکیه نیز بوده است.
در کوچه های تنگ و باریک شرق اورشلیم که به زیارتگاه های یهودی منتهی می شود، تاکنون چندین نفر از عابرین یهودی هدف چاقو و یا گلوله قرار گرفته و جان باخته اند.
اسرائیل اخیرا قراردادی با دولت آنکارا امضا کرد که به موجب آن، همه شهروندان ترک می توانند آزادانه از اماکن مقدس اسلامی در اورشلیم دیدن کنند.
اسرائیل اخیرا قراردادی با دولت آنکارا امضا کرد که به موجب آن، همه شهروندان ترک می توانند آزادانه از اماکن مقدس اسلامی در اورشلیم دیدن کنند.
اقا من میخوام یه سفر به اسرائیل بیام بگردم
خیلی کشورها رو رفتم
ولی بیام اعدامم ایران
چطور میشه اومد مهر نخوره پاسپورت کسی هم نفهمه؟