ارزیابی: رژیم با همه قوا می کوشد به بهانه مبارزه با کورونا، ایالات متحده را به لغو تحریم ها بکشاند

آگاهان سیاسی ارزیابی می کنند که در حال حاضر هدف اصلی رژیم ایران آن است که با استفاده از همدردی جهانی با مردم ایران، فضای مناسبی به وجود آورد که ایالات متحده را به لغو تحریم ها بکشاند.

پرزیدنت ترامپ گفته که تحریم ها لغو نخواهد شد، ولی برای مبارزه با کورونا، ایالات متحده آماده اعطای کمک مالی و ارسال تجهیزات پزشکی به ایران است.

تلاش حکومت ایران در حالی صورت می گیرد که  مقامات حکومت بارها از احتکار و کشف انبارهای دارو توسط سپاه پاسداران خبر داده و معتقدند که مشکل دارویی و تجهیزات پزشکی ندارند .گفتنی است مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون درباره سهم این تخلفات در کمبود دارو و تجهیزات پزشکی طی بحران کرونا گزارشی نداده‌اند.

محمدحسین قربانی،‌ یکی از نمایندگان استان گیلان نیز سال گذشته از وجود “مافیا”،‌”فساد” و “رانت” در زمینه اختصاص ارز واردات دارو خبر داده بود.

وی با شیوع کورونا در گیلان دو روز پیش اعلام کرد : این استان با بحران شدید کمبود دارو مواجه شده.

گزارش آماری گمرک حکومت نیز  درباره تجارت خارجی ۹۷ نشان داده بود که بیش از ۲۷ هزار تن توتون و تنباکو طی آن سال از کشورهای مختلف وارد ایران و در برابر آن بیش از ۱۹۳ میلیون دلار ارز از کشور خارج شده بود.

خبرگزاری “موج” نیز سال گذشته  بر اساس اسنادی که به دست آورده نوشت  ۱۵ درصد ارز دارویی کشور به شرکتی به نام “بهستان”  تخصیص داده شده بود که کمتر از یک درصد نیاز کشور را تامین می‌کرده است.

سعید نمکی، وزیر بهداشت، گفته بود قسمت عمده ارز دارویی “قابل ارزیابی و ردیابی” نیست. در یک مورد فردی با گرفتن دو میلیون یورو به جای استنت قلب کابل برق وارد کند و در مواردی نیز افرادی اقدام به واردات داروهای تاریخ مصرف گذشته کردند.

باید گفت که پیش از بحران کرونا، یک‌بار دیگر در پاییز سال گذشته دو موج بیماری آنفولانزا دولت ایران را با بحران تهیه و توزیع دارو مواجه کرده بود. اما در همان زمان نیز مقام‌های دولت به انکار گستردگی این بیماری و همچنین در کمبود دارو پرداختند.

حال جمهوری اسلامی  می خواهد فساد درونی حکومت را به پای تحریم های آمریکا بگذارد و بهانه ای باشد برای تحریک جهانی .

در شبکه های اجتماعی امده است که حکومت به مردم دروغ می گوید،  بر خلاف اظهارات مقام‌های وزارت بهداشت درباره موجود نبودن کیت تشخیص کرونا، تعدادی از شرکت‌های داخلی پیشنهاد فروش کیت را به ایران داده بودند و تحریم‌ها مانعی بر سر ارسال این تجهیزات نبوده‌اند.همچنین تعدادی از شرکت‌ها سفارش واردات تجهیزات آزمایشی داشتند که بخشی از آن وارد شده است.