حامیان علی خامنهای در واکنش به اختلاف نظر مراجع تقلید قم با رهبری در اعلام روز عید فطر ساکت ننشستند. خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران به گفته یکی از اساتید حوزه علمیه قم نزدیک به رهبری نوشت: “خبرگزاری شفقنا به علت اعلام متفاوت روز عید فطر با نظر رهبری “باید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد”.
خبرگزاری شفقنا که به آیتالله سیستانی مرجع تقلید شیعیان عراق نزدیک است با انتشار نظر شش تن از فقهای شیعه: صافی گلپایگانی، شبیری زنجانی، وحید خراسانی، صانعی، جوادی آملی و مکارم شیرازی نوشت که این فقها روز دوشنبه پنجم خرداد را عید فطر اعلام کردهاند.
علی خامنه ای کسی بود که با درجه حجت الله به مقام رهبری رسید و اکنون می خواهد دیدگاه های دینی خود را بر مراجع تقلید شیعه تحمیل کند.با این همه بعضی ها نیز به خامنه ای حق می دهند به خاطر اینکه وی گفته که به جای استفاده از چشم غیر مسلح می توان از تلسکوپ استفاده کرد وقتی اینها تایید می کنند شما دیگر فتوای مختلفی ندهید.
آخوند ابراهیم میرباقری به خبرگزاری فارس گفته است: «درج عبارت “رویت هلال ماه شوال برای حضرت آیت الله مکارم شیرازی ثابت نگردید” محل ایراد نیست و مشکلی ندارد، اما درج عبارت “دوشنبه عید سعید فطر است” نتیجه گیری خبرگزاری است و “جعل نظر مرجع” محسوب میشود».
حکومت ایران فوری با تحت فشار قرار دادن دو تن از فقهایی که بر خلاف نظر خامنهای دوشنبه را عید فطر اعلام کرده بودند، انان را وادار کردند تا نظرشان را تغییر دادند و همان روز یکشنبه را که از طرف خامنهای عید اعلام شده بود به عنوان روز اول ماه شوال اعلام کردند.
آیتالله سیستانی نیز پیشتر دوشنبه را عید اعلام کرده بود.با انتشار این خبر در سایتی که به وی نزدیک است، حساسیت روی این موضوع بالا گرفت.
با فشار نیروهای امنیتی بر روی خبرگزاری شفقنا ، این سایت خبری با اعلام “خبر فوری” نوشت: لحظاتی پیش دفتر آیتالله وحید خراسانی اعلام کرد که رویت ماه برای ایشان مسجل شده و بدین ترتیب یکشنبه عید فطر است، یعنی همان نظر علی خامنهای.
شماری از رسانه های اجتماعی در این باره نوشته اند: با همه این احوال، کم نیستند کسانی که این اختلافات را نه فقهی بلکه سیاسی میدانند. این گمانه شاید از آنجا نشات میگیرد که اکثریت کسانی که نظری غیر از نظر خامنهای برای عید فطر دارند در مسائل سیاسی نیز با او اختلاف نظر دارند.