خبرگزاری رویترز از قول یک مقام اسرائیلی که نامش را نبرد ارزیابی کرد که حکومت ایران ممکن است در اولین فرصت، برای گرفتن آن چه که “انتقام خون محسن فخری زاده” نامیده شده، به یک حمله موشکی علیه بندر حیفا در شمال اسرائیل اقدام کند. او این ارزیابی را پس از آن بیان کرد که حسین شریعتمداری سردبیر کیهان تهران، که دیدگاه های جناح تندرو را بازتاب می دهد و گفته می شود که بیانگر مواضع علی خامنه ای می باشد، فردای روز هلاکت فخری زاده نوشته بود که ایران باید بندر حیفا را نابود کند و بیشترین تلفات انسانی را به اسرائیل وارد آورد.
مقام اسرائیلی که این رزیابی را ارائه کرد توضیح نداد که آیا بنا به ارزیابی او، این حمله احتمالی، مستقیما از سوی ایران و یا از طریق حزب الله لبنان خواهد بود.
تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل در روزهای اخیر ارزیابی کرده بود که توصیه شریعتمداری نشان واقعی خواست رژیم و حتی شخص علی خامنه ای نمی باشد و حکومت ایران به آسانی نخواهد توانست چنین نقشه ای را اجرا کند.
فرماندهان ارشد نیروهای مسلح رژیم ایران، و همچنین سیاستمداران صاحب نفوذ رژیم در چند روز اخیر، در عین حال که تهدیدهای تندی علیه عاملان و آمران این سوءقصد بیان کرده اند، کوشیده اند از بیان تهدیدهای مستقیم علیه اسرائیل خودداری ورزند.
برخی روزنامه های طیف موسوم به “اصلاح طلب” در ایران نیز نوشته بودند که حمله مستقیم نظامی ایران به اسرائیل، به صلاح رژیم نیست و حتی ممکن است ایران را با حمله گسترده نظامی ایالات متحده در آخرین هفته های دولت پرزیدنت ترامپ روبرو سازد.
بنیامین نتانیاهو در یک همایش مطبوعاتی که شب گذشته (چهارشنبه) به طور مستقیم از شبکه های تلویزیونی پخش شد، بی آن که از هلاکت فخری زاده و یا امکان حمله از جانب ایران سخنی بگوید، یک بار دیگر به صورت کلی تاکید کرد که اسرائیل نسبت به هرگونه تهدید کاملا هوشیار است و قاطعانه به هر تعرضی پاسخ خواهد گفت.
تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل پیتشر ارزیابی کرده بود که رژیم ایران، در شرایط حساس کنونی که با بحران شدید مالی و همچنین خطر فروپاشی داخلی روبرو می باشد و حکومت در انتظار آغاز ریاست جمهوری جو بایدن است، بعید می نماید که به حمله نظامی علیه اسرائیل دست بزند. ولی در عین حال، هیچ کزینه ای را نمی توان نادیده گرفت.
این تحلیلگر در مورد این امکان که حمله موشکی توسط حزب الله لبنان و با کمک موشک های نقطه زنی صورت گیرد که از سوی رژیم ایران فرستاده شده است نیز بسیار ضعیف است، زیرا حزب الله اکنون در لبنان با وضع اضطراری روبرو می باشد و در نقطه ضعف قرار دارد و از دست زدن به چنین حمله ای پرهیز خواهد کرد.
روزنامه لبنانی لوریان لوژور در شماره دو روز پیش خود نوشته بود که سپاهی اسماعیل قاآنی، جانشین قاسم سلیمانی در سپاه قدس، دیداری محرمانه از بیروت داشته و به آخوند حسن نصرالله سرکرده حزب الله لبنان دستور داده که به هیچ اقدام تحریک آمیزی دست نزند که اسرائیل را به جنگ با حکومت اسلامی ایران بکشاند.
بزرگترین پالایشگاه نفت اسرائیل در حیفا قرار دارد و این شهر مهمترین بندر اسرائیل نیز محسوب می شود. همچنین مرکز روحانی بهائیان جهان نیز در حیفا واقع شده و آن چه که “باغ ایرانی” نامیده می شود و زیارتگاه عمده بهانیان محسوب می گردد، به عنوان یکی از شگفتی های دنیا، در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است.