اسرائیل از تصمیم دادستان کل دیوان جنایی در لاهه ابراز خشم می کند و آن را نمونه دیگری از یهودستیزی می داند

تصمیم دادستان کل دیوان جنایی بین المللی در لاهه علیه اسرائیل و مطرح ساختن این ادعا که اسرائیل در دفاع از امنیت خود در برابر ترور فلسطینی احتمالا مرتکب جنایات جنگی شده است و باید مورد بررسی قضات دادگاه قرار گیرد، همچنان با واکنش های سختی در اورشلیم روبرو می باشد.

ییسرائل کاتس وزیر خارجه، امروز (یکشنبه) در مصاحبه ای گفت که این تصمیم نمونه آشکار دیگری از گرایش های یهودستیزانه در صحنه بین المللی می باشد که ارتش کشوری را مورد اتهام قرار می دهد که سازمان های ترور آن را به نابودی تهدید می کنند و شهروندان آن را می کشند و دادگاه بین المللی به جای رسیدگی به آن جنایات، کشور و مردم اسرائیل را در معرض اتهام قرار می دهد و ادعا می کند که ارتش این کشور در عملیات دفاعی خود مرتکب جنایات جنگی شده است.

ایالات متحده نیز تصمیم خانم فاتو بن سودا دادستان را محکوم دانسته و او را به غرض ورزی متهم ساخته است.

در این تصمیم ادعا شده که اسرائیل در جریان عملیات نظامی شش سال پیش در غزه، که هدف آن انهدام زیرساخت تروریستی و پایان بخشیدن به تعرضات موشکی از غزه به سوی نواحی مسکونی اسرائیل بوده، موجب کشته شدن بیش از دو هزار غیرنظامی شده است. این ادعا توسط حکومت خودگردان فلسطینی مطرح گردیده است و این در حالی که چریک های فلسطینی که فاقد اونیفورم هستند و از دور قابل تشخیص نمی باشند، با پوشیدن لباس شخصی، خود را در جمعیت غیرنظامی قاطی کرده و سربازان اسرائیلی را هدف قرار می دادند.

دادستان دادگاه بین المللی، همچنین اسرائیل را به انتقال اهالی فلسطینی از نقطه ای به نقطه دیگر به هدف ایجاد آبادی های اسرائیلی نشین در کرانه باختری متهم ساخته است. گفتنی است که آبادی های اسرائیلی در کرانه باختری به روی زمین هایی احداث شده که مالک خصوصی نداشته است. در چند مورد که بخشی از یک آبادی در زمین متعلق به فردی بنا شده بود، دادگاه اسرائیل دستور داده این تخلف جبران شود.

ادعای دیگری که مطرح شده، تیراندازی سربازان اسرائیلی به سوی فلسطینی هایی بوده که در کنار مرز اسرائیل گرد آمده و با شعار “راه پیمایی بازگشت” قصد پاره کردن جدار مرزی و تجاوز به خاک اسرائیل را داشته اند. در برخی موارد، این افراد حتی نارنجک دستی، یا بطری آتش زا به سوی سربازان اسرائیلی پرتاب می کرده اند.

خانم دادستان با ارائه اتهام نامه خود، از قضات دادگاه خواسته است که تعیین کنند آیا مستندات ارائه شده، برای انجام تحقیقات گسترده تر کفایت می کند یا نه؟

این اقدام در حالی روی می دهد که در خاورمیانه موارد دهشتناک جنایات جنگی رخ داده و می دهد: در سوریه، حکومت بشار اسد با همکاری رژیم ایران باعث قتل حدود نیم میلیون نفر افراد غیرنظامی شده است. مقامات اسرائیلی می گویند که آن جانباختگان، همگی شهروندان سوریه بوده و تنها، خواهان آزادی و دموکراسی بوده اند و این در حالی که قصد ترور فلسطینی، کشتن غیرنظامیان اسرائیلی و نابودی این کشور است.

حکومت خودگردان فلسطینی از این تصمیم با ابراز خرسندی بسیار استقبال کرده و اعلام داشته که برای زیرفشار گذاشتن اسرائیل، بیشترین بهره برداری را از آن خواهد کرد.

مقامات اسرائیلی گفتند که این، یک نمونه دیگر از یهودستیزی زیر پوشش مخالفت با برخی رفتارهای دولت اسرائیل است.

اسرائیل در این دادگاه بین المللی عضویت ندارد و می گوید که حکومت خودگردان فلسطینی یک دولت رسمی نیست که بتواند ادعاهای خود را در این دادگاه عنوان کند. اسرائیل همچنین می گوید که همه درگیری ها محصول یک نزاع بین دو طرف است و نمی تواند جنایات جنگی محسوب شود و در همان حال کشته شدن شهروندان اسرائیلی به دست ترور فلسطینی را نادیده بگیرد.