اسرائیل برای اولین بار در جهان، آزمایش واکسن خوراکی کرونا را انجام خواهد داد

«ناداو کیدرون»، مدیر عامل شرکت داروسازی اورامِد، خبر داد که اسرائیل در شرف تبدیل شدن به اولین کشور آزمایش کننده واکسن خوراکی کرونا در جهان است.

شرکت «اوراواکس مدیکال»، شرکت زیر مجموعه اورامِد، پس از اخذ مجوز برای پروتوکل‌های مطالعاتی خود، در حال آماده سازی برای آزمایشات بالینی واکسن خود در مرکز پزشکی سوراسکی در تل آویو  است. این شرکت داروسازی، اکنون، فقط در انتظار مجوز وزارت بهداشت اسرائیل است که انتظار می رود آن هم ظرف چند هفته آینده آماده شود.

شرکت اورامد، یک شرکت دارویی در زمینه آزمایشات بالینی است که بر پایه فناوری توسعه یافته توسط مرکز پزشکی دانشگاه هاداسا ساخته شده است. این شرکت در ماه مارس، با هدف ساخت یک واکسن خوراکی جدید از یک سرمایه گذاری مشترک با «​پرماس بایوتک» مستقر در هند خبر داد. آنها با هم اوراواکس راپایه گذاری کردند. این واکسن خوراکی براساس فناوری “پی او دی” شرکت اورامد و فناوری واکسن پرماس ساخته شده است.

شرکت پرماس هند، از ماه مارس در حال ساخت واکسن کرونا است.

مدیر عامل شرکت داروسازی اورامِد گفت: «کاندیدای جدید واکسن اوراواکس، سه پروتئین ساختاری ویروس کرونا را هدف قرار می دهد، در حالی که واکسن های تزریقی مدرنا و فایزر، تنها پروتئین تک خوشه‌ای را هدف می‌گیرد.»

او ادامه داد: «به این ترتیب، انتظار می رود این واکسن در برابر انواع ویروس کرونا بسیار مقاوم باشد. حتی اگر ویروس از یک خط عبور کند، خط دوم وجود دارد و اگر از خط دوم بگذرد، یک خط سوم وجود دارد.”

این واکسن خوراکی در مطالعات پیش بالینی علیه انواع ویروس کرونا، از جمله نوع دلتا در حال آزمایش است.

این شرکت، مطالعات آزمایشی روی حیوانات را به اتمام رساند و دریافت که این واکسن باعث توسعه آنتی بادی‌های ایمونوگلوبولین G (IgG) و ایمونوگلوبولین A (IgA) می شود. IgA برای ایمنی طولانی مدت لازم است.

آزمایشات بالینی شامل ۲۴ داوطلب خواهد شد که هنوز واکسن دیگری دریافت نکرده‌اند. کیدرون توضیح داد، نیمی از گروه ۲۴ نفره، یک کپسول، و  گروه دیگر دو کپسول  مصرف می‌کنند. دراین آزمایش، دارونما به کار گرفته نمی‌شود، زیرا هدف، اندازه گیری سطح آنتی بادی‌ها و سایر شاخص های ایمنی است.

کیدرون گفت: «تصور کنید که ما بتوانیم به شخصی واکسن خوراکی بدهیم و او واکسینه شود. این می‌تواند انقلابی برای کل جهان باشد.»

به گفته مدیر عامل اورامد، واکسن‌های خوراکی کرونا، می‌تواند موانع توزیع سریع و گسترده واکسن در جهان را از بین ببرد و به افراد امکان می‌دهد تا خود واکسن را در خانه مصرف کنند.

کیدرون گفت: «مزایای واکسن خوراکی فراتر از ایمنی و کارآیی است. داروهای خوراکی، عوارض جانبی کمتری دارند علاوه بر این، واکسن خوراکی را می توان در دمای یخچال و حتی در دمای اتاق نگهداری کرد و واکسن خوراکی نیازی به تجویز حرفه ای ندارد.»

فاز ۱ و ۲ آزمایشات بالینی، از زمان آغاز حدود شش هفته به طول خواهد انجامید.

کیدرون گفت که در صورت موفقیت آمیز بودن این آزمایشات، او قصد دارد روند دریافت مجوز استفاده اضطراری این واکسن در کشورهایی که بیشتر به آن احتیاج می‌باشد، مانند کشورهای آمریکای جنوبی که نتوانسته‌اند واکسن کافی برای تزریق دریافت کنند، را سرعت بخشد.