
نخست وزیر اسرائیل، بامداد فردا هنگامی که از ایالات متحده به دفتر نخست وزیری در اورشلیم بازگردد، بلافاصله فرمانده هان ارتش و کارشناسان امور امنیتی و ساسی را گرد می آورد تا به بررسی این موضوع بپردازد که با بحران غزه چگونه باید برخورد شود.
نتانیاهو دقایقی پس از دریافت خبر حمله موشکی سپیده دم امروز، در یک پیام ویدیویی، در واکنش به تعرض موشکی گفت که واکنش اسرائیل بسیار شدید و کوبنده خواهد بود. چنین سخنی در موارد گذشته نیز چند بار شنیده شده و اکنون پرسش آن است که چه راه حل ریشه ای می تواند وجود داشته باشد که به این بحران و تعرض را به طور نهایی پایان بخشد.
ظاهرا یکی از آسان ترین راه ها، ورود ارتش اسرائیل به داخل غزه و انجام یک حمله گسترده به هدف نابود کردن زیربنای تروریستی می باشد. ولی تجربه پیشین نشان داده که چنین حمله ای خطر تروریستی را کاملا ریشه کن نخواهد ساخت و سازمان های ترور نابود نخواهند شد.
راه دیگری، که آن هم تا کنون نتیجه مورد انتظار را به دنبال نیاورده، ادامه حملات هوایی به مواضع و قرارگاه های سازمان های ترور است که بیشتر، به ساختمان ها آسیب می رساند. زیرا افراد حاضر در آن جا بلافاصله فرار می کنند.
راه سومی که مطرح می باشد، نابود کردگان سران سازمان های ترور و فرماندهان نخبه آن می باشد. این شیوه نیز بارها به کار رفته و نتیجه لازم را نداده است. اسرائیل شیخ احمد یاسین بنیانگذار حماس را نابود کرد، ولی جانشینان او به همان راه و شیوه ادامه دادند.
امکان دیگری که مطرح می باشد، انتقال سرمایه های کلان به غزه، برای اجرای یک رشته پروژه های آبادانی می باشد. سازمان های ترور در ده سال گذشته، به جای آن که به بهبود وضع مردم بپردازند، همه توان خود را صرف امور تعرضی کرده اند و در نتیجه فقر و بیکاری در ابعاد زیاد در غزه گسترش یافته ، و این خود یکی از علل همراهی ساکنان با سازمان های ترور، علیه اسرائیل می باشد.