اسرائیل برخی شهرهای کشور را به قرنطینه مبدل ساخت و در آستان عید “پسح” ممنوعیت کامل رفت و آمد اعلام می شود

در ادامه تلاش برای مهار کردن همه گیری ویروس کورونا، اسرائیل از امشب مقررات سختگیرانه تری را به اجرا میگذارد که عملا چندین شهر و محله کشور را به یک قرنطینه بزرگ میدل می سازد که کسی حق نخواهد داشت به هیچ عنوانی، از محله و یا شهرک اقامتگاه خود بیرون آید. قرار است از فردا این مقررات حتی بسیار سختگیرانه تر شود و عبور از شهری به شهر دیگر بکلی ممنوع گردد و همه جاده های کشور بسته شود.

شامگاه فردا (چهارشنبه) عید پسح که عید آزادی و بهار یهودیان است آغاز می شود. طبق آیین یهود، بسیاری از خانواده ها در شب عید، بستگان و یا دوستان و مهمانان خود را به صورت دسته جمعی دعوت می کنند و ده ها نفر در این مراسم حضور می یابند و به شادی و سروز می پردازند.

ولی امسال به خاطر خطرات کورونا، حضور در مجالس همگانی ممنوع گردیده و هر خانواده اجازه دارد آئین جشن را بدون حضور دیگران و یا مهمانان برگزار کند. این مقررات در حدی سختگیرانه است که حتی فرزندان حق ندارند شب عید به خانه والدین خویش بروند و هر خانواده باید کاملا تنها مراسم عید را برگزار کند. هدف از این جداسازی اجتماعی آن است که افراد نتوانند از طریق تماس با یکدیگر، موجب انتقال ویروس شوند.

بستن جاده ها به این هدف است که افراد نتوانند برای حضور در جشن بستگان خود به شهرهای دیگر سفر کنند. در سال های پیش از کورونا، در ساعات پیش از آغاز عید، ده ها هزار خودرو در جاده های کشور، راه بندان های بزرگ به وجود می آورد.

هزاران تن از افراد پلیس اسرائیل و سربازان، در اجرای مقررات منع آمد و شد شرکت خواهند داشت.

در ساعات پیش از ظهر امروز اعلام شد ه شصتمین بیمار مبتلا به کورونا نیز در اسرائیل جان باخت. او نیز مانند اکثر بیماران دیگری که جان باختند، دارای بیماری های دیگری نیز بود. فردی که فوت کرد ۹۰ سال سن داشت.

شمار مبتلایان به کورونا نیز در اسرائیل به نه هزار نفر رسیده که ۱۱۳ تن با داشتن بیماری حاد، در بیمارستان تحت درمان قرار دارند و به دستگاه تنفسی وصل شده اند. در همین حال، شمار شفا یافتگان نیز به ۶۸۳ نفر رسیده که امیدواری های بیشتری به وجود آورده است.

بیشترین شهرک ها و آبادی ها و محله هایی که به صورت قرنطینه در آمده دارای ساکنان مذهبی اولترا ارتدوکس می باشد. اعلام این امر با ابراز خشم و ناخرسندی گروه های مذهبی روبرو شد که افراد غیر مذهبی روی این نکته تاکید می کنند.

هم زمان، شماری از شخصیت های سیاسی و علمی در اسرائیل، از عملکرد دولت و وزارت بهداشت زبان به انتقاد گشوده و می گویند که در بعضی موارد، امکان داشت که راه های بهتری را برای رویارویی با کورونا در پیش گیرند.

در عین حال، آمار نشان می دهد که از شتاب مرگ و میر و ابتلا به کورونا تا حدودی کاسته شده، ولی این بدان مفهوم نیست که پیشرفت ویروس کاملا متوقف شده باشد.

در مورد این پرسش که چه هنگامی فعالیت اقتصادی و اجتماعی، به تدریج به صورت عادی باز خواهد گشت، مناظره و مباحثه بین کارشناسان امور و مقامات دولتی و وزارت اقتصاد کشور همچنان ادامه دارد.