اسرائیل در نامه‌ای به شورای امنیت، خواستار وضع تحریم‌های جدید علیه ایران شد

وزیر امور خارجه اسرائیل، یائر لاپید، و وزیر دفاع، بنی گانتز، قصد دارند امروز چهارشنبه، اطلاعات در مورد حمله ایران به یک کشتی وابسته به اسرائیل را به سفرای کشورهای شورای امنیت سازمان ملل ارائه دهند.

این دیدارها به عنوان بخشی از فشار اسرائیل به شورای امنیت برای تحریم ایران به خاطر حمله به کشتی «مرسر استریت»، که توسط یک شرکت متعلق به اسرائیل اداره می‌شود، و همچنین ربایش کشتی «آسفالت پرینسس» در خلیج فارس صورت می‌پذیرد.

اسرائیل قبلا این اطلاعات را به ایالات متحده، بریتانیا و رومانی ارائه داده است. دو شهروند بریتانیایی و رومانیایی در حمله با هواپیمای بدون سرنشین رژیم ایران به نفتکش مرسر استریت، کشته شده‌اند. این سه کشور با ابراز اطمینان از اینکه ایران در پشت حمله مرگبار به کشتی قرار دارد، گفتند که به این حمله پاسخ هماهنگ و مشترک خواهند داد.

ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، هند، ایرلند، کنیا، مکزیک، نروژ و ویتنام، اعضای شورای امنیت با داشتن سفارتخانه در اسرائیل هستند. «سنت وینسنت و گرنادین‌ها (یک کشور جزیره‌ای کوچک در دریای کارائیب)» و استونی از دیگر اعضای فعلی شورای امنیت، در اسرائیل سفارتخانه ندارند. همچنین اسرائیل با دو کشور دیگر از اعضای موقت شورای امنیت، نیجر و تونس، روابط دیلماتیک ندارد. در ژانویه سال آینده، وضعیت شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اسرائیل مطلوب‌تر خواهد شد، زیرا همه اعضایی که روابط دیپلماتیک با اورشلیم ندارند، این شورا را ترک می‌کنند و با کشورهایی جایگزین می شوند که با اسرائیل رابطه دارند.

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در ایالات متحده و سازمان ملل متحد، دیروز (سه‌شنبه)، در نامه‌ای به شورای امنیت، بر خطر توسعه فناوری پهپادهای سپاه پاسداران تاکید کرد.

اردان نوشت: «شورای امنیت باید بی قید و شرط، تمام اقدامات لازم را برای پاسخگویی کامل رژیم ایران به دلیل نقض فاحش و مکرر قوانین بین المللی انجام دهد.»

بریتانیا، رومانی و لیبریا نیز با ارسال شکایت‌نامه به شورای امنیت سازمان ملل متحد، نوشتند که “به احتمال زیاد رژیم ایران از یک یا چند هواپیمای بدون سرنشین برای حمله به کشتی در سواحل عمان استفاده کرده است.”

این کشورها اعلام کردند که “حمله مذکور، امنیت کشتیرانی بین المللی را مختل کرد و  نقض آشکار قوانین بین المللی بود.”

آنها افزودند: “این اقدام باید توسط جامعه بین المللی محکوم شود.”

دیپلمات‌ها گفتند که انتظار می‌رود بریتانیا این موضوع را در جلسه غیرعلنی شورای امنیت در روزهای آینده مطرح سازد. این شورا همچنین تصادفا قرار است در نشست عمومی روز دوشنبه آینده به ریاست نارندرا مودی، نخست وزیر هند، درباره امنیت دریانوردی بحث کند. هند در ماه اوت (ماه جاری)، رئیس شورای امنیت است.

رژیم ایران اتهام حمله به کشتی مرسر استریت را رد کرده است.

سفیر اسرائیل در سازمان ملل، در نامه خود به شورای امنیت نوشت: «اقدامات گستاخانه و مرگبار رژیم ایران – که نقض فاحش منشور سازمان ملل متحد و به طور کل حقوق بین الملل است – نه تنها امنیت حمل و نقل و ناوبری بین المللی را تهدید می‌کند و تجارت بین المللی را مختل می‌سازد، بلکه منطقه‌ای بسیار بی‌ثبات را بی ثبات‌ تر می‌کند.»

او افزود: «شورای امنیت نباید در برابر چنین قانون‌‌ شکنی‌ هایی از سوی حکومت ایران یا سازمان‌های تروریستی وابسته به آن حکومت که در سراسر منطقه به عنوان نمایندگان آن رژیم عمل می‌کنند، بیکار بنشیند.»

گیلاد اردان نوشت که “نقش سپاه پاسداران، در کاشت خشونت و ویرانی در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان بسیار برجسته است.” او  افزود: «سپاه پاسداران، حامی اصلی گروه‌ها و شبه نظامیان تروریست در منطقه و  سراسر جهان است»

او ادامه داد: «با گذشت زمان، سپاه سلاح‌های خطرناک و دقیقی مانند هواپیماهای بدون سرنشین تهاجمی و موشک های دوربرد تولید کرد که از آن علیه غیرنظامیان و مکان‌های غیرنظامی در کشورهای منطقه، یه صورت مستقیم یا از طریق گروه‌های نیابتی‌اش، استفاده می‌کند.»