اسرائیل بر ابعاد امکانات مالی و پزشکی خود برای مبارزه با ویروس کورونا می افزاید. در همان حال که بیش از نیمی از اهالی کشور دو مرحله واکسیناسیون را انجام داده اند و برای دیگر افراد جامعه نیز واکسن در تعداد کافی وجود دارد، دولت یک بودجه دو میلیارد دلاری ویژه را برای ادامه خرید واکسن و همچنین تامین هزینه های درمانی به تصویب می رساند.
از این بودجه، حدود یک میلیارد دلار آن به خرید میلیون ها واحد واکسن اضافی اختصاص خواهد یافت. نگرانی در آن است که واکسن های تزریق شده، در مدتی نامعلوم کارآیی خود را از دست بدهند و نیاز به واکسیناسیون مجدد وجود داشته باشد.
همچنین مبلغ یک میلیارد دلار به خرید تجهیزات پزشکی و هزینه های درمانی اختصاص داده می شود. بدین سان، اسرائیل با در نظر گرفتن جمعیت آن، به طور نسبی بالاترین بودجه را به امور مبارزه با کورونا اختصاص می دهد.
هیات دولت اسرائیل روز دوشنبه (سه روز دیگر) بلافاصله پس از تعطیلات عید پسح (عید آزادی و بهار) که فردا شب (شنبه) برگزار می شود، برای تصویب این بودجه کلان تشکیل جلسه خواهد داد.
در همین حال، نهادهای پژوهشی و پزشکی اسرائیل به آزمایش های خود برای تعیین میزان کارآیی واکسن های موجود ادامه می دهند. از آنجا که تا کنون بیش از چهار میلیون نفر در اسرائیل واکسینه شده اند، و همه اطلاعات مربوط به افراد، به طور مشروح گردآوری شده، بررسی آن ها می تواند معیار خوبی برای رسیدن به این هدف باشد.
در این آمار آمده است که واکسن فایزر کارآیی خود را کاملا نشان داده و می توان به واکسیناسیون نوجوانان و کودکان نیز پرداخت. فایزر نیز اعلام کرده بود که در تحقیقات خود به همین نتیجه رسیده است.
همچنین، پژوهش های دقیق ویروس شناسی در نهادهای پزشکی و علمی اسرائیل نشان می دهد که فایزر در رویایی با گونه واکسن آفریقای جنوبی کارآیی کمتری دارد، ولی مقاومت آن در برابر ویروس بریتانیایی کاملا رضایت بخش است.
با این همه، کورونا همچنان در اسرائیل حضور دارد و در شبانه روز گذشته بیش از هشتصد مورد جدید ابتلا نیز شناسایی شده که البته در مقایسه با هفته های پیش، رقم پایینی را نشان می دهد ولی هنوز می تواند نگران کننده باشد.
در روزهای اخیر همه مراکز فرهنگی و اجتماعی اسرائیل به تدریج بازگشایی می شود، ولی هنوز محدودیت های بسیاری در این زمینه وجود دارد.
اسرائیل امیدوار است به دنبال برنامه ریزی های دقیق و همچنین تلاش گسترده و اختصاص دادن بودجه های کافی، یکی از نخستین کشورهایی باشد که بر این ویروس چیره می شود.