نخست وزیر اسرائیل به مردم هشدار داد که اگر مقررات کامل منع آمد و شد رعایت نشود و شمار مبتلایان به کورونا همچنان بالا رود، چاره ای نخواهد ماند جز آن که قرنطینه کامل برقرار گردد – امری که مسؤولان اقتصاد اسرائیل، آن را فاجعه بار تلقی می کنند و می گویند باید به حداکثر تلاش دست زد که چنین لزومی پیش نیاید.
مقررات جدید در اسرائیل از شامگاه روز گذشته (چهارشنبه) اعتبار یافت. ولی تنها دو هفته دیگر می توان ارزیابی کرد که تا چه حد این اقدامات توانسته است شتاب شیوع کورونا را کند سازد.
در آخرین آماری که پیش از ظهر امروز انتشار یافت، آمده است که شمار مبتلایان به ویروس، به ۲۴۹۵ تن رسیده که ۴۱ تن از مبتلایان در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند و حال آن ها خطرناک اعلام شده است. تا کنون پنج تن نیز در اسرائیل فوت کرده اند و این در حالی که تا ده روز پیش، کورونا در اسرائیل قربانی نگرفته بود. در این مدت ۶۶ نفر نیز سلامت خود را بازیافته اند که آمار چندان امیدوار کننده ای نیست. در حال حاضر بیش از شصت هزار نفر در قرنطینه به سر می برند و حدود ششصد هزار نفر بیکار شده اند. ارتش اسرائیل ده ها سرباز را که ممکن است به ویروس مبتلا شده باشند، برای قرنطینه به یک هتل منتقل ساخت.
آگاهان می گویند بررسی آمار در مورد سرعت گسترش کوروها در اسرائیل نشان می دهد که هر سه روز یکبار، شمار مبتلایان دو برابر شده و اگر این شتاب ادامه یابد، دیر نخواهد بود هنگامی که بیش از یک میلیون نفر به این ویروس مبتلا گردند، که بی تردید درصد معینی از آنان فوت خواهند کرد.
مشکل بزرگ اسرائیل در حال حاضر، مانند اکثر و شاید همه کشورهای دیگر جهان، کمبود دستگاه های تنفسی و برخی لوازم دیگر درمانی و پزشکی برای رسیدگی به بیمارانی است که هر روز بر شمار آنان با سرعت زیاد افزوده می شود.
هم اکنون رقابت شدیدی بین کشورها برای خرید دستگاه های تنفسی موجود ادامه دارد.
نخست وزیر اسرائیل فاش ساخت که حتی موساد (سرویس امنیت خارجی اسرائیل) مامور شده در همه کشورهای جهان به جستجو بپردازد که چگونه می توان شمار بیشتری دستگاه های تنفسی خریداری کرد.
با آن که وزارت بهداشت اسرائیل متهم گردیده که به موقع در صدد خرید وسایل لازم بر نیامده است، ولی هیچ کس در دنیا تصور نمی کرد نوعی بیماری همه گیر ظهور کند که با چنین سرعتی گسترش یابد و نیازی چنین زیاد برای وسایل پزشکی و به ویژه دستگاه تنفسی ایجاد کند.
حسن روحانی دو هفته پیش، برای بی اهمیت جلوه دادن خطر کورونا و اهمال و بی اعتنایی از جانب حکومت ایران، یادآوری کرده بود که در ایالات متحده، سال گذشته به دنبال شیوع آنفلوآنزا ۲۶۰ هزار نفر جان باختند. او نتیجه گرفت که مرگ چند صد نفر در ایران، بر اثر بروز کورونا، امر مهمی نیست که مردم را این گونه به خشم آورد که مقامات برای جلوگیری از آن، به موقع عمل نکردند و موجب گمراهی و بی اطلاعی مردم شدند.
بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که از هم اکنون یک هیات از اندیشمندان و کارشناسان اسرائیلی مامور رسیدگی به این امر شده اند که وقتی فاجعه کورونا پایان گیرد، اسرائیل چگونه و با چه سرعتی خواهد توانست به زندگی عادی باز گردد.
اعضای این هیئت باید برای رهایی از این وضع به برنامه ریزی دقیق بپردازند.
نتانیاهو یادآوری کرد که اسرائیل، بسیار زودتر از شمار بالایی از کشورهای دیگر جهان، به اقدامات پیشگیرانه، برای کند کردن روند شیوع کورونا دست زد و بسیاری کشورهای دیگر، از شیوه ها و توصیه های اسرائیلی استفاده کردند و توانستند از شمار مبتلایان بکاهند.
یکی از اموری که دولت اسرائیل با جدیت آن را دنبال می کند، یاری رسانی مالی به آنانی است که درآمد خود را از دست داده و خانه نشین شده اند. در این زمینه، در نشست های امروز و روز گذشته پیشرفت های زیادی به دست آمده، ولی هنوز قطعی نشده است.