بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مژده داد که قرارداد جدیدی با کارخانجات داروسازی فایزر برای خرید میلیون ها واکسن دیگر امضا شده و به موازات آن اسرائیل می کوشد قرارداد مشابهی با مدرنا نیز امضا کند تا در صورت بازگشت ویروس بتوان به سرعت با آن مقابله کرد.
اسرائیل نخستین کشور جهان است که بیش از نود درصد از افرادی را که در خطر هستند واکسینه کرده و این امر امکان داده جامعه اسرائیلی کم و بیش به فعالیت عادی باز گردد. ولی برای آن که کشور برای رویاروی با هرگونه احتمالی آمادگی داشته باشد، میلیون ها واکسن دیگر نیز سفارش داده شده است.
اسرائیل در هفته های گذشته حدود یک میلیون واکسن مازاد بر احتیاج را به کشورهای دیگر هدیه کرده است.
نتانیاهو در این زمینه در یک همایش رسانه ای گفت: «من در روزهای اخیر با دوستانم، مدیران عامل دو شرکت بزرگ فایزر و مدرنا سخن گفتم و تقاضای خرید میلیون ها واحد واکسن جدید را درخواست کردم و معامله با فایزر قطعی شده و قرارداد لازم امضا گردیده و همین روند اکنون با مدرنا نیز جریان دارد و به زودی قرارداد لازم امضا خواهد شد».
نخست وزیر گفت: «البته در راه رسیدن به این هدف موانعی وجود داشت که ما آن ها را رفع کردیم». او گفت: «اگر کورونا همان است که اکنون هست و گونه های جدیدی به ناگهان ظاهر نشود، میلیون ها واحد واکسن اضافی خواهیم داشت. ولی اسرائیل برای جان شهروندان خود اهمیت بسیار قائل است و بیشترین تلاش را می کند که آنان سالم بمانند.
نتانیاهو یادآوری کرد که اسرائیل در حال پشت سرگذاشتن ویروس است و تقریبا می توان گفت که دیگر قرنطینه ای در کار نیست.
مدیرکل وزارت بهداشت اسرائیل، پروفسور خزی لوی نیز در این زمینه گفت: «امضای قراردادها با فایزر و مدرنا، این امکان را می دهد که اسرائیل همچنان در ردیف اول کشورهایی خواهد ماند که واکسن را دریافت می کنند.
او گفت که تا دو سال دیگر نیز اسرائیل همچنان می تواند واکسن های مورد نیاز را وارد کند و از این نظر نگرانی وجود ندارد.
به گفته مدیرکل وزارت بهداشت، با توجه به آن که برخی کارشناسان با واکسینه کردن نوجوانان و کودکان مخالف هستند، رایزنی های گسترده ای در اسرائیل بین صاحبنظران انجام شده و اکنون اسرائیل در انتظار اطلاعات بیشتر از فایزر و همچنین دریافت تاییدیه از سازمان دارو و غذای ایالات متحده می باشد که تزریق واکسن به افراد زیر شانزده سال را ضروری و لازم اعلام کند.
در شبانه روز گذشته ۱۴۱ مورد دیگر ابتلا به کورونا در اسرائیل تشخیص داده شد، ولی در همان حال شمار بیمارانی که در وضعیت حاد به سر می برند، به ۱۹۳ تن کاهش یافته است.