بحران دیپلماتیک بین اردن و اسرائیل که در هفته های اخیر به اوج رسیده بود، با تصمیم اسرائیل برای آزاد سازی دو شهروند فلسطینی که مظنون به فعالیت تروریستی بودند، پایان گرفت و اردن سفیر خود را به اسرائیل باز می گرداند. در همین حال معلوم نیست وضع شهروند اسرائیلی که به جرم عبور از مرز، توسط ارتش اردن بازداشت گردیده و در زندان به سر می برد چه تغییری خواهد کرد.
حدود سه ماه پیش سازمان امنیت داخلی اسرائیل دو تن را که به طور جداگانه از اردن وارد کرانه باختری شده بودند، بازداشت کرد. آن ها یک دختر و یک پسر جوان بودند که هنوز هم معلوم نیست اتهامات پسر مظنون چه بوده است. ولی در مورد دختر، ارزیابی می شود که او از جانب حزب الله لبنان دستور داشته به تشکیل شبکه های جاسوسی و خرابکاری در میان فلسطینیان کرانه باختری برپا سازد. سازمان امنیت داخلی اسرائیل هرگز ماهیت اتهامات را علنی نساخت.
پس از آن که دختر بازداشت شده اعلام اعتصاب غذا کرد، موجب بروز اعتراض های گسترده در داخل اردن علیه اسرائیل شد و دولت عَمّان به عنوان اعتراض، سفیر خود را از اسرائیل فراخواند.
در اوج ماجرا بود که اعلام شد اردن یک مرد جوان اسرائیلی را که مخفیانه از مرز گذشته بود بازداشت کرده است. بیم آن میرفت که اردن با خودداری از آزادسازی این فرد، قصد مبادله داشته است. ولی در هر حال فعلا معلوم نیست که آیا این جوان نیز آزاد خواهد شد و یا اردن قصد محاکمه و مجازات او را دارد. دولت اردن در گذشته این گونه افراد را پس از یک بازجویی کوتاه آزاد می ساخت.
دفتر نخست وزیری اسرائیل شب گذشته (دوشنبه) اعلام کرد که دو زندانی اردنی که ریشه فلسطینی دارند، به زودی آزاد می شوند. پیش از اعلام این خبر، رئیس ستاد امنیت ملی اسرائیل، شخصا به عَمّان رفته بود که این تصمیم دولت را به آگاهی ملک عبدالله دوم پادشاه اردن برساند.