اطلاعات نظامی ایالات متحده هشدارداد: گسترش شبه نظامیان و موشک‌های ایران پیامدهای بی‌ثبات کننده‌ای در منطقه دارد 

اسکات باریر، مدیر اطلاعات نظامی ایالات متحده آمریکا، روز گذشته( پنجشنبه )  در جلسه به روزرسانی‌های امنیتی در کنگره آمریکا گفت: ایران به دلیل توانایی‌های پیشرفته نظامی، چالش اصلی برای منافع واشنگتن در خاورمیانه است.

وی تاکید کرد: «ایران آماده است با استفاده از شبه‌نظامیان وابسته‌اش در منطقه‌ علیه آمریکا دست به خشونت بزند».

همزمان  آوریل هاینز، مدیر CIA هم در این جلسه گفته است: «عراق میدان نبردی خواهد بود که ایران برای اعمال کنترل خود از آن استفاده می‌کند».

هاینز رژیم  ایران را به عنوان یکی از چهار تهدید بزرگ پیش روی آمریکا معرفی کرد و گفت: «ما انتظار داریم ایران ریسک‌هایی انجام دهد که منجر به تشدید تنش‌ها و تهدید منافع ایالات متحده و متحدانش در سال آینده شود».

پیشتر هم انستیتوی بین المللی مطالعات استراتژیک آمریکا هم  در گزارشی مفصل درباره خطرات رشد زرادخانه موشکی، هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌های کروز ایران به عنوان یک نیروی بی ثبات کننده در خاورمیانه، هشدار داده بود.

این مرکز مطالعاتی گزارش داده بود که« سامانه‌ موشک‌های بالستیک، کروز و پهپادهای ایران تنها برای بازدارندگی نیست بلکه جنبه تهاجمی برای جنگ نیز در نظر گرفته شده‌اند».

این مرکز ارزیابی دقیقی از موشک‌های ایرانی روش و اهدافی که تهران روی آنها کار می کند را ارائه داد. طبق این گزارش ایران از تجارب و کمک‌های کره شمالی، چین و روسیه برای بهبود توانایی‌ موشک‌های بالستیک خود استفاده کرد.

در این گزارش آمده است که تهران احتمالا حدود ۲۰ نوع موشک به عوامل خود در منطقه خاورمیانه در عراق، یمن و لبنان داده است. تهران موشک‌های کوتاه برد را در اختیار عوامل خود در منطقه قرار داده است.

اسکات باریر در ادامه گفته است:  «گسترش موشک‌های ایران پیامدهای بی‌ثبات کننده‌ای در منطقه دارد، به این دلیل که این زرادخانه ، قدرت شبه نظامیان فراقانونی و خارج از کنترل دولت‌های محلی را تقویت می‌کند».

این انستیتوی بین‌المللی در مورد تجهیز تسلیحاتی این شبه نظامیان و انتقال دادن سامانه‌ها موشکی و پهپادها هشدار داد و گفت که تهران با چنین اقداماتی نشان می‌دهد که تهران تمایل بیشتری برای ریسک پذیری در موضع تهاجمی دارد.

در ادامه این گزارش هشدار داده شده است که حکومت  ایران از ۴ استراتژی برای کمک به متحدان خود استفاده کرد: نخست انتقال هواپیماهای بدون سرنشین، دوم ارسال مستقیم موشک‌های بالستیک، سوم حمل و نقل قطعات موشکی و دیگر اسلحه و چهارم بهبود توانایی تولید و تجهیز وابستگان خود از طریق اشخاص ثالث.

در پایان این گزارش آمده است که همه این داده‌ها و پیشرفت رژیم ایران در زمینه تسلیحاتی زنگ خطری برای منطقه و کشورهایی است که اکنون با این رژیم مذاکره می‌کنند زیرا تهدید موشک‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین ایران روز به روز در حال افزایش است.