روزنامه اطلاعات چاپ تهران در شماره امروز خود اتهام شگفتی را علیه دولت چین مطرح کرد و نوشت که آن کشور ماموران اطلاعاتی خود را به عنوان کارگر به ایران می فرستد و منافع ملی ایران را به خطر می اندازد. این روزنامه همچنین به وضعیت ناگوار مسلمانان اویغور در چین اشاره کرد که حکومت اسلامی ایران مدت های مدید است که نسبته با آن سکوت کرده و مصیبت اویغورها و ستمگری های رژیم کمونیستی در پکن، علیه آنان را نادیده گرفته است.
روزنامه اطلاعات در گزارشی در باره حضور ماموران چینی با عنوان به ظاهر کارگران چینی هشدار داده و نوشته است: با توجه به نیاز شدید اقتصادی و نظامی به چین و با تأکید بر توسعه روابط تهران پکن، باید به دستاندرکاران سیاست خارجی و اطلاعاتی کشور هشدار دهیم که مواظب حضور چینیها در ایران باشند؛ زیرا دولت چین تلاش میکند تا مأموران خود را زیر لوای کارگر یا کارشناس و بازرگان راهی مناطق مختلف دنیا کند و احتمال دارد حضور بیش از حد آنها در ایران، در مواردی به نفع منافع ملی ما نباشد.
کارگران چینی به پشتوانه نهادهای وابسته به سپاه پاسداران معمولا همراه با پیمانکاران چینی وارد ایران میشوند. آنها اغلب کارگران متخصص هستند، اما تابع قانون کار ایران نیستند و دستمزد بیشتری هم میگیرند.
در ادامه این گزارش آمده است که علاوه بر این، در مجامع عمومی شایعات زیادی دال بر واگذاری بنادر و جزیره کیش یا قشم به چینیها شکل گرفته که موجب سست شدن باور مردم نسبت به حاکمیت میشوند.
ذکر این نکته لازم است که در پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ابتدا قرار بود چینیها سرمایهگذاری کنند اما از آنجا که میخواستند سه هزار کارگر چینی را به بندر عباس گسیل کنند، با تقاضای آنها مخالفت و برایشان استدلال شد که هزاران مهندس و کارگر ایرانی بهخوبی از عهده این کار بر میآیند؛ لیکن آنها پروژه و سرمایهگذاری را رها کردند.
در همین راستا، اشرف منصوری نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، نیز گفته است که شوربختانه امروز حقوق و دستمزد یک کارگر چینی از کارگر ایرانی بیشتر است که نشان میدهد ما راه را به درستی نرفتهایم و دستمزد کارگر را قربانی مشکلات تولید کردهایم.
این روزنامه در ادامه به سخت گیری دولت چین نسبت به مسلمانان این کشور (اویغور ها)اشاره کرده و نوشته است: اکثر مطالب مربوط به بدرفتاری با اویغورها در چین، از سوی منابع غربی منتشر میشوند؛ اما حجم این مطالب و مستندات منتشر شده، حتی اگر اغراض ضدچینی هم داشته باشند و نیز شواهد تاریخی، حاکی از آن است که مسلمانان در ایالت سین کیانگ چین با مشکلات عدیدهای مواجه اند.
حکومت ایران و در راس آن علی خامنه ای که خود را رهبر مسلمانان جهان می داند به علت روابط اقتصادی اش با چین تا بحال نسبت به کشتار و سرکوب مسلمان ایغور در چین اعتراض نکرده است .
اطلاعات در ادامه نوشته است : با بررسی های بعمل آمده از پکن، چینیها شماری از مسلمانان اویغور را با بهرهگیری از وسایل الکترونیک همواره زیر نظر قرار دادهاند.
اما شوربختانه دولت چین برای رد این اتهامات، بیشتر لابیگری سیاسی میکند تا اینکه لااقل به یک هیئت از کشورهای دوست مسلمان اجازه بازدید و تحقیق از وضع اویغورها را بدهد.