اعتراف مرکز پژوهشی مجلس: در حکومت اسلامی، حتی قشر متوسط نیز پول برای گوشت ندارد

ابعاد فقر و محنت در ایران اسلامی به حدی رسیده که حتی مرکز پژوهشی مجلس می گوید: ملت دیگر حتی قشرهای متوسط جامعه نیز قادر به خرید گوشت نیستند با این اعتراف دردناک، معلوم می شود که رژیم کنونی، نه تنها آب و برق و مسکن را مجانی نکرد، و حتی نتوانست به یاری مستضعفان بیاید، بلکه قشر متوسط ایران را نیز آنقدر فقیر ساخته که قادر به خرید گوشت، که یک ماده ضروری برای سلامت جان انسان است، نیست.

مرکز پژوهش‌های مجلس  با انتشار این گزارش، ضمن تایید نرخ تورم در سال ۹۹ نوشته که مصرف گوشت حتی در بین لایه‌هایی از طبقۀ متوسط ۳۶ درصد کاهش یافته است.

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود در سال ۹۹ گفته است که  تورم نقطه‌ای در مهر ماه به ۴۱.۴ درصد رسیده است.

تورم نقطه‌ای به معنای افزایش سطح قیمت‌ها در یک ماه سال به نسبت ماه مشابه در سال قبل است.

بدین ترتیب خانوارهای کشور به طور میانگین ۴١.۴ درصد بیشتر از مهر ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌¬اند.

مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه نوشته است: «طبیعی است که کاهش مصرف گوشت در بین کارگرانی که بیش از ۷۰ درصد آنان حقوق حداقل می‌گیرند و گاه ماه‌ها همین حقوق‌ را دریافت نمی‌کنند باید بمراتب وخیم‌تر باشد به طوری که می‌توان گفت که آنان دیگر قادر به مصرف گوشت نیستند و مدت‌هاست که این مادۀ مهم غذایی را از سفرۀ کوچک خود حذف کرده‌اند».

پیشتر نیز رادیو فرانسه، گفته بود که در این داده البته تورم سال جاری در نظر گرفته نشده است، هر چند بر اساس داده‌های خود مرکز آمار نرخ تورم ایران کالاهای اساسی بیش از ۱۰۰ درصد است.

در ادامه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس آمده است که قیمت‌ها در مهرماه نسبت به شهریور نیز ۷ درصد افزایش یافته است.

در این گزارش آمده است که  متوسط مصرف کالاهای اساسی در ایران در سال‌های اخیر کاهش قابل توجهی یافته است، به عنوان مثال مصرف برنج خارجی ۸ درصد، گوشت گوساله ۲۰ درصد، گوشت گوسفندی ۲۹ درصد، روغن نباتی ۶ درصد و قند و شکر ۴ درصد در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است. این کاهش برای دهک‌های پایین درآمدی به مراتب بیشتر نیز بوده است.

پیشتر نیز علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در ایران، اعلام کرد ه بود که در پی کاهش قدرت خرید مردم و شرایط کرونا میانگین خرید گوشت نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش یافته است.

او در ادامه افزود: که بسیاری از فروشندگان گوشت به علت کسادی بازار، به شغل‌های دیگر از جمله معاملات املاک تغییر کاربری داده اند.