
روح الله جمعهای، مشاور وزیر کشور حکومت ایران در گفتوگو با شبکه اجتماعی “کلاب هاوس” اعتراف کرد که به ۲۳ درصد از معترضان آبان ۹۸ «از فاصله نزدیک و به شقیقه شلیک شده بود».
وی تاکید کرد: «۱۶درصد کشتهشدگان حوادث آبان ۹۸ در حمله به مراکز نظامی و ۳۱ درصد در حال تخریب یا حمله به تاسیسات عمومی و شهری کشته شدند.»
در همین راستا، محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس هم از مهمترین روایت از آمار و چگونگی کشته شدن معترضان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ پرده برداشت و گفت: «در یکی از جلسات، دبیر شورای عالی امنیت ملی در دی ماه ۹۸ که با حضور چهرههای سیاسی برگزار شد و من هم در آن حضور داشتم، آماری از کشتهشدگان مطرح شد. تصور من این بود که گویا قصد دارند آن را بصورت عمومی اعلام کنند اما این آمار هیچگاه به شکل رسمی اعلام نشد.»
صادقی در ادامه افشاگری خود افزود: «یک مورد عجیب هم که در آن جریانات باعث شگفتی و تاسف من شد این بود که یکی از نمایندگان وابسته به جبهه پایداری که عضو کمیسیون امنیت بود پس از اعلان آمار ۱۵۰۰ نفر توسط خبرگزاری رویترز ابراز خوشحالی میکرد که اعلام این آمار باعث رعب مردم میشود و موجب میشود مردم از ترس دیگر در اعتراضات شرکت نکنند.»
صادقی با اشاره به رویکرد غالب امنیتی در ایران که بر اساس سرکوب و کشتار معترضان پایه ریزی شده می گوید: «یکی از مسئولین امنیتی در جریان همین ماجرا “اعتراضات آبان “۹۸ با مباهات عنوان کرد که در فرانسه جلیقه زردها، مدتهاست که در خیابان هستند و پلیس نمیتواند آنها را کنترل کند اما ما سه روزه این اعتراضات را جمع کردیم.»
در همین راستا ، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی حکومت ایران هم در واکنش به انتقاد از او در قبال کشتار معترضان طی یکی از جلسات کمیسیونهای مجلس گفته بود: « ولو بلغ ما بلغ، ما میزنیم».
پیش از این نیز احمد علیرضا بیگی، نماینده مجلس درباره حوادث آبان ۹۸ گفته بود که «دست وزیر کشور آلوده به خون مردم است» و از مقاومت وزیر کشور در اعلام تعداد کشته شدگان آن حوادث سخن گفته بود.
علی فدوی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران، هم گفته بود که به “خیلی” از کشتهشدگان “از فاصله یک متری و یکونیم متری” شلیک شده بود و “این یعنی گلوله از میان خودشان شلیک شده است.”
با این حال تصاویر و ویدیوهایی که از سرکوب اعتراضات آبان منتشر شد به وضوح نشان میداد شلیک نیروهای امنیتی و انتظامی به معترضان از فاصله نزدیک و از روی بام ساختمانها انجام میگرفت.
اعتراضات آبان ۹۸ در ایران، در ابتدا به عنوان واکنشی به افزایش سه برابری قیمت بنزین آغاز شد اما بهتدریج به یک جنبش علیه حکومت تبدیل شد و با سرکوب خونین دستگاههای امنیتی و نیروی انتظامی و سپاه و کشتن ۱۵۰۰ معترض طبق برخی گزارشها، پایان یافت.
در ویدیوهایی که از این اعتراضات منتشر شد، نیروهای امنیتی به دستور مستقیم علی خامنه ای اقدام به سرکوب خشونت آمیز اعتراضات کردند که در خشنترین نمونه آن، کشتار مردم ماهشهر در نیزار حومه این شهر بود.
از همان روز اول آغاز اعتراضات به دستور علی خامنه ای و شورای امنیت کشور در ایران قطعی سراسری اینترنت آغاز شد و تقریبا تا دو هفته ادامه داشت.