صدا و سیمای جمهوری اسلامی در یک گزارش خودستایانه، ادعا کرده بود که ماهواره ناهید ۱ “صفر تا صد ایرانی” است. ولی اکنون رییس سازمان فضایی ایران اعتراف می کند که در چند سیستم اصلی ماهواره ناهید ۱ از فناوری دیگر کشورها استفاده شده است.
مرتضی براری رییس سازمان فضایی ایران در توضیح فناوریهای بهکاررفته در ماهواره ناهید ۱، گفت: « در آینده ای نه چندان تلاش خواهیم کرد که در تمامی ماهواره های بومی کشور تمام زیرسیستمها در کشور تولید شوند».
مرتضی براری افزود: خوشبختانه دانش طراحی و ساخت ماهواره در کشور بومیسازی شده است، وامیدواریم که در آینده، با ورود شرکتهای بخش خصوصی به این حوزه، بتوان “۱۰۰ درصد سیستمهای اصلی” ساختِ ماهواره را در داخل کشور تولید کنیم .
پیشتر از وجود تجهیزات شرکت آلمانی فالهابر در ماهواره ناهید ۱ خبر داده بودند . میکرو درایوهای این شرکت یکی از ویژگیهای اصلی ماهواره ناهید ۱ را عملیاتی میکند.
شرکت فالهابر که دفتر اصلی آن در اشتوتگارت آلمان قرار دارد، حوزههای فعالیت مختلفی دارد. از جمله این حوزهها میتوان به تولید قطعات ابزار دقیق، میکرو درایو، مدارهای خطی، سیستمهای نوری و برخی تجهیزات مربوط به صنعت هوافضا اشاره کرد.
شرکت فالهابر هنوز به خبر استفاده از فناوریهای این شرکت در ماهوارههای ساختِ جمهوری اسلامی ایران واکنشی نشان ندادهاند.
دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانهداری آمریکا پیشتر از تحریم سه مرکز سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه هوافضا و پژوهشگاه فضایی ایران خبرداده بود و گفته بود جمهوری اسلامی در تلاش است با فرستادن ماهواره به فضا توان موشکیاش را تقویت کند مرتضی براری، رییس سازمان فضایی ایران، در پایان از تکمیل روند ساخت سه ماهواره ظفر، پارس ۱ و ناهید ۱ در سه ماه آینده خبر داده و گفته است سازمان فضایی تلاش میکند این ماهوارهها را تا پایان سال به فضا پرتاب کند. او همچنین به پرتاب ناموفق ماهواره پیام امیرکبیر در سال گذشته اشاره کرده و گفته است ۴۰ درصد پرتابهای ایران موفقیتآمیز بوده و این با آمار سایر کشورها در شروع برنامه فضاییشان مطابقت دارد.