اعضای اوپک و شماری دیگر از کشورهای تولیدکننده نفت امروز (دوشنبه ) در وین پایتخت اتریش گرد آمده اند، تا از میان دیدگاههای مختلف در خصوص میزان تولید و عرضه نفت یکی را برگزینند و سطح تولید نفت را برای ماه های آینده تعیین کنند..
این همایش با حضور وزیران نفت و نمایندگان ارشد چهارده کشور عضو اوپک و تیمی متشکل از ۱۰ تولیدکننده دیگر نفت در جهان، که روسیه در راس آنها قرار دارد، امروز(دوشنبه ) و همچنین فردا را به بحث و تبادل نظر در این باره میگذرانند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) یک سازمان بین المللی و دائمی است که ۱۹ سال پیش در کنفرانس بغداد توسط کشورهای ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، و ونزوئلا تشکیل شد.
بخشی دیگر از کشورهای نفتی مانند روسیه عضو اوپک نیستند اما در ماههای اخیر برای هماهنگی با اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت در گروه رسمی غیراوپک یا همان اوپک پلاس گرد هم آمدهاند که ۷ ماه پیش توافقی را به اجرا گذاشتند که عرضه نفت آنها را در مجموع ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش داد. هدف از این تصمیم، تنظیم عرضه، جلوگیری از سقوط بهای نفت و حتی صعودی کردن آن بوده است که اعتبار این توافق روز( گذشته) به پایان رسیده است . مواضع و اظهارات مقامهای سعودی، روسی و عراقی نشان میدهد که به احتمال زیاد این توافق تا پایان سال جاری میلادی یا حداکثر تا ماه مارس ۲۰۲۰ تمدید خواهد شد.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران پیشتر گفته بود که تاکنون درخواستی از روسیه برای عضویت در اوپک دریافت نکرده است اما باور دارم که با نزدیکی روسیه و عربستان اوپک خواهد مُرد.
زنگنه در پاسخ به این سووال که اگر عربستان و روسیه به طور یکجانبه سیاست اوپک را تعیین کنند، آیا ایران تهدید میکند که اوپک را ترک خواهد کرد؟ گفته بود: نه. ایران اوپک را ترک نمیکند، اما باور دارم با این فرایندها، اوپک خواهد مرد.
افزایش تولید نفت آمریکا، کاهش رشد اقتصاد جهانی و مسائل فنی مربوط به استخراج طلای سیاه جزو مسائلی است که بر تصمیمگیری اوپک پلاس تاثیر میگذارد.