افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای مختلف

کره جنوبی در تازه‌ترین گزارش رسمی خود از موارد تائیدشده ابتلا به ویروس کرونای جدید، می‌گوید با افزوده‌شدن ۱۶۱ نفر دیگر به بیماران در صبح روز دوشنبه، شمار کل بیماران به ۷۶۳ نفر رسیده است.

امدادگران و مقام‌های بهداشتی در تلاش هستند تا جلوی شیوع ویروس را در یکی از اصلی‌ترین مراکز آن، یعنی شهر دگو در جنوب غرب آن کشور بگیرند.

با وجود این برخی از پژوهشگران و متخصصان می‌گویند احتمالا ویروس کرونا در کره جنوبی بیشتر از موارد تائید شده یا رویت‌شده پخش شده، و این موارد هم لزوما رابطه مستقیمی با چین یا بیمارانی که از چین آمده‌اند، ندارد.

مقام‌های بهداشتی و پزشکی در کره جنوبی شماری در حدود ۲۸ هزار شهروند شهر دگو را که علائمی از سرماخوردگی یا آنلفوآنزا نشان می‌دادند، تحت نظارت و مراقبت قرار خواهند داد.

روز گذشته اسرائیل مسافران هواپیمایی که از کره جنوبی به آن کشور رفته بودند را بازگرداند؛ موضوعی که با انتقاد سئول روبه‌رو شده‌است.

کره جنوبی خود مسافرت تمامی شهروندان چینی یا غیرچینی از استان هوبی را ممنوع کرده است؛ با این حال این ممنوعیت هنوز شامل دیگر استان‌های چین نشده است.

روز یک‌شنبه سئول وضعیت شیوع ویروس در کره جنوبی را وضعیت قرمز اعلام کرد. این نخستین بار از سال ۲۰۰۹ به این سو، یعنی از زمان شیوع آنلفوآنزای خوکی‌ست که وضعیت قرمز اعلام می‌شود.

در ایران، یکی دیگر از مراکزی که به نظر می‌رسد شیوع ویروس کرونای جدید در آن بیش از دیگر نقاط شدت گرفته، تا کنون ۴۳ مورد تائید شده و هشت تن جان خود را از دست داده‌اند. در حال حاضر شمار جان‌باختگان در ایران پس از چین بیشتر از دیگر کشورها است.

شمار موارد ابتلا به ویروس کرونای جدید در کشورهای مختلف جهان افزایش یافته است؛ در کره جنوبی، شمار مبتلایان از ۵۵۰ نفر فرا رفته و شمار قربانیان به چهار نفر رسیده است. در ایتالیا نیز شمار مبتلایان به‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است.

تازه‌ترین آمای که کشورهای مختلف ارائه کرده‌اند نشان می‌دهد چین همچنان با بیشترین موارد ابتلا و تلفات انسانی در صدر است: نزدیک به ۷۷ هزار مورد ابتلا و ۲۴۴۲ تن که جان خود را از دست داده‌اند.

در خود چین آمار حاکی از کاهش نسبی موارد ابتلا در خارج از مرکز شیوع کووید-۱۹، یعنی استان هوبئی و شهر ووهان است. با این حال چالش جدید در این کشور، شیوع ویروس در برخی زندان‌ها و بیمارستان‌ها است.

آن‌چه اما به نگرانی‌هایی در میان سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی افزوده، افزایش قابل توجه شمار بیماران و تلفات انسانی در خارج از چین است. در حالی‌که نگرانی‌ها از شیوع این بیماری در کشورهای کم‌تر توسعه‌یافته نیز بالا گرفته است.

خارج از سرزمین اصلی چین (به جز کشتی قرنطینه در ساحل ژاپن)، از نظر آماری کره جنوبی بیشترین موارد ابتلا و ایران بیشترین شمار تلفات انسانی را به خود اختصاص داده‌اند. در اروپا شمار مبتلایان در ایتالیا به‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است.

بنا به گزارش خبرگزاری دولتی کره جنوبی، یون‌هاپ، شمار مبتلایان در این کشور به ۵۵۶ نفر رسیده است. این کشور چهارمین مرگ ناشی از شیوع کووید-۱۹ را نیز ثبت کرده است.

تنها در روز شنبه شمار مبتلایان در این کشور تقریبا دو برابر شد. بیشترین شمار مبتلایان مربوط به یک فرقه مذهبی می‌شوند و ده‌ها تن از آن‌ها در پی شرکت در مراسم مذهبی به ویروس مبتلا شده‌اند.

در ایتالیا شمار قربانیان به دو نفر رسیده است. تازه‌ترین مورد نیز مربوط به یک شهروند ۷۷ ساله می‌شود که ساکن جایی در نزدیکی کودونیو در ناحیه لومباردی بود.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید اروپا نخستین مرگ ناشی از ویروس را، در حالی‌که مقام‌ها موفق نشده‌اند ریشه انتقال ویروس را دقیقا رصد و پی‌گیری کنند، ثبت کرده است.

نزدیک به ده شهر در ایتالیا فعالیت‌های آموزشی، هنری و تفریحی را متوقف کرده و مراکز عمومی را تعطیل کرده‌اند.

در ژاپن شمار مبتلایان ۱۰۵ نفر است و شمار کشته‌شدگان با در نظر گرفتن دو شهروند ژاپنی در کشتی قرنطینه‌شده ۳ نفر، در سنگاپور شمار مبتلایان به ۸۹ نفر رسیده، ولی کسی جان خود را از دست نداده است. در هنگ‌کنگ ۶۹ تن مبتلا شده و دو نفر تا کنون جان خود را از دست داده‌اند.

در تایلند و آمریکا شمار مبتلایان به ۳۵ نفر رسیده، کسی جان خود را از دست نداده، اما یک شهروند آمریکایی در چین جان باخته است.

در تایوان ۲۶ نفر (یک نفر جان‌باخته) در مالزی ۲۲ تن، در استرالیا ۲۱ نفر و در آلمان ۱۶ نفر به ویروس کرونای جدید مبتلا شده‌اند.

به‌دنبال شیوع ویروس کرونا در ایران که باعث کشته شدن دستکم هشت نفر تا روز یکشنبه چهارم اسفند شده است، کشورهای همسایه مرزهای زمینی خود را با ایران بسته‌اند و پروازها از ایران به ترکیه، گرجستان، عراق و کویت متوقف شده است.

در همین حال، وبسایت فلایت رادار ۲۴ نشان می‌دهد پروازهای هواپیمایی ماهان از پکن به تهران و برعکس همچنان ادامه دارد.

پرواز W578 هواپیمایی ماهان، سه روز پیش، از پکن به تهران ساعت ۴:۴۰ صبح در فرودگاه امام خمینی فرود آمد. این هواپیما از نوع ایرباس ای ۳۴۰ بوده که هواپیمای مسافربری است.

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، ۱۱ بهمن گفته بود که دولت تصمیم گرفته است پروازهای رفت‌وبرگشت به چین را به‌خاطر شیوع ویروس کرونا در این کشور متوقف کند.

با این حال پس از این سخنان گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر این‌که نه تنها پروازها بین دو کشور متوقف نشده است، که خطوط هوایی ایرانی تنها شرکت‌هایی هستند که مسافران چینی را از مقصد استانبول به ایران منتقل و سپس به کشورشان باز می‌گردانند.

چانگ هوا، سفیر چین در تهران، نیز ۱۳ بهمن در توئیتی نوشت که «در دیدار با جناب آقای عرب‌نژاد مدیر عامل شرکت هواپیمایی ماهان، ایشان اعلام کردند که تمایل دارند همکاری با چین را ادامه دهند».

کیانوش جهان‌پور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه اعلام کرد که سه نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌‌اند. بدین ترتیب، تعداد قربانیان ویروس کرونا در ایران به هشت نفر رسید.

به گفته او، تاکنون ابتلای ۴۳ نفر به این ویروس در ایران تایید شده است.

در همین حال، محمدباقر نوبخت ‏‏معاون رئیس‌جمهوری و رئیس ‏سازمان برنامه و بودجه ایران در توئیتی از اختصاص مبلغ ۵۳۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری و مقابله با کرونا خبر داد.

از سوی دیگر، ترکیه روز یکشنبه چهارم اسفند اعلام کرد که سه مسیر زمینی خود با ایران را بسته و مرز هوایی‌اش را یک‌طرفه کرده است.

فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، به خبرنگاران گفت: «از ساعت پنج عصر (به وقت محلی)‌ تمام بزرگراه‌ها و خطوط راه‌آهن از مسیر ایران بسته شدند و پرواز هواپیماها از این کشور نیز معلق شدند».

به گفته او، هواپیماهای ترکیه همچنان می‌توانند مسافران را به ایران بازگردانند.

در همین حال اعلام شد پنج تبعه ترکیه و ایران که وارد شهر وان شده بودند مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا بودند که به همین دلیل قرنطینه شدند. وزیر بهداشت ترکیه در این زمینه گفته که نتایج آزمایش‌های این پنج نفر منفی بوده است.

از سوی دیگر، مدیرکل روابط عمومی شرکت شهر فرودگاهی «امام خمینی» در تهران گفته که تاکنون ترکیه، گرجستان، عراق و کویت پروازهای ایران به کشورشان را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورده‌اند.

وی این اقدام را در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا اعلام کرده است.

احمد زمانیان یزدی، رئیس هیأت مدیره انجمن حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی، هم به خبرگزاری ایسنا گفته که ترکمنستان به علت بیماری کرونا «اجازه نمی‌دهد کامیون‌ها با هر ملیتی از ایران به داخل این کشور وارد شوند و تنها کامیون‎های ملیت خود را پذیرش می‌کند».

به گفته این فعال بازرگانی، این اقدام بدون اطلاع قبلی انجام شده و«ماشین‌های زیادی از ترکیه، ایران و قزاقستان با بار در مرز متوقف هستند».

رسانه‌های پاکستان نیز گزارش دادند که این کشور گذرگاه مرزی تفتان با ایران را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بسته است.

مقام‌های پاکستانی گفته‌اند که عبور و مرور از گذرگاه مرزی تفتان مسدود شده و تمهیداتی برای مقابله با شیوع احتمالی کرونا در این منطقه آغاز شده است.

به گزارش رادیو پاکستان، یک بیمارستان صحرایی یکصد تختخوابی در منطقه مرزی در حال برپایی است.

افغانستان نیز مرز زمینی خود را با ایران بسته و سفر از مبدا ایران را ممنوع کرده است. پیشتر اعلام شده بود که سه نفر در هرات مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا هستند که از شهر قم به افغانستان بازگشته‌اند.

خبرگزاری اینترفاکس هم گزارش داده که گرجستان برای انجام پروازها بین این کشور و ایران محدودیت‌هایی قائل شده است.

گرجستان همچنین خبر داده که چهار ایرانی مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا بودند ولی نتایج آزمایش‌های آنها منفی اعلام شده است.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، نیز اعلام کرد که این کشور مرز زمینی خود را با ایران به مدت دو هفته بسته و پروازهای بین دو کشور نیز معلق شده است.

سفیر جمهوری آذربایجان در تهران نیز اعلام کرد که صدور ویزا برای اتباع ایران متوقف شده است.

شیوع کرونا در ایران که از شهر قم آغاز و به سرعت به سرتاسر کشور سرایت کرده، باعث تعطیلی بسیاری از مدارس، مراکز دانشگاهی و برنامه‌های فرهنگی شده است.

در همین حال، روابط عمومی مجلس گفته که قرار است برای مقابله با شیوع کرونا درجه حرارت بدن نمایندگان را در مبادی ورودی مجلس کنترل کند.

مجلس شورای اسلامی از روز دوشنبه و پس از سه هفته تعطیلی کار خود را آغاز می‌کند، این در حالی است که برخی از نمایندگان خواستار تعطیلی جلسات مجلس شده‌ بودند.

تعلل مقام‌های ایران در مقابله با این ویروس با انتقادهای گسترده‌ در شبکه‌های اجتماعی روبرو شده است و بسیاری از کاربران، وزارت بهداشت و دولت حسن روحانی را به پنهانکاری در این زمینه و جدی نگرفتن شیوع کرونا متهم می‌کنند.

گزارش‌های منتشره حاکی است که ماسک و وسایل ضدعفونی در ایران نایاب شده یا به قیمت‌های بالا فروخته می‌شود.

در همین زمینه، رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ روز یکشنبه خبر داد که ۵۰۰ هزار ماسک در منطقه گلبرگ تهران کشف شده است.

کیوان ظهیری گفت یک مرد جوان ۵۰۰ هزار ماسک که در ۲۵۰ جعبه قرار داشت را در پارکینگ خانه خود قرار داده بود که با تماس همسایه‌ها پلیس متوجه این موضوع شد.

او افزوده که این فرد بازداشت شده و همسرش نیز تابعیت چینی دارد.