در گزارش های پیشین آمده بود که در جریان اعتراضهای مردمی آبانماه ، بیشترین شمار کشته شدگان از سوی تک تیراندازهای نیروهای سپاه پاسداران مستقر بر پشت بام برخی ساختمانهای دولتی هدف قرار گرفته بودند. اکنون معلوم می شود که علی خامنهای نخستین فردی بود که در خطبههای نماز عید فطر ، سه روز قبل از امضای توافقنامه برجام، این سلاح متعلق به تک تیراندازن را بدست گرفته بود و به آن افتخار می کرد.
اکنون معلوم می شود که همین سلاح ویژه، عامل قتل شمار زیادی ار تظاهرکنندگان ایرانی بوده که به شیوه ای ناجوانمردانه، توسط تک تیراندازانی که در پشت بام ها سنگر گرفته بودند، جان خود را از دست دادند.
گزارشها حاکی از این است که گروهی از قربانیان اعتراضهای آبانماه با شلیک تکتیراندازها جان خود را از دست دادهاند. تعداد دقیق کشتهها با سلاح تکتیرانداز یا همان قناصه (دراگانوف) معلوم نیست. اما بر کسی پوشیده نیست که در ایران، قناصه یکی از سلاحهای سازمانی ارتش، پلیس و گردانهای «امام حسین» وابسته به سپاه پاسداران است.
علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در خطبههای عید فطر سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸ سلاح «دراگانوف» یا «نخجیر»، که سلاح تکتیرانداز یگانهای رزمی است، را به دست گرفته بود که در آن زمان، حامیانش در رسانههای اجتماعی پیام این اقدام خامنهای را چنین تفسیر کردند: «خیلی صبر کن»، «کم بزن»، «درست بزن»، «دقیق بزن»، «شاهمهرههای دشمن را بزن»، «تاثیرگذار باش» و «قوت قلب جبهه خودی باش».
حکومت ایران از سال ۸۸ و پس از آن برای کشتار مردم از تک تیراندازان حرفه ای استفاده می کند .بحث تکتیراندازها پس از وقایع سال ۱۳۸۸ در جمهوری اسلامی جدی شد و گزارشهایی از تقویت، آموزش و تجهیز آنها در برخی یگانهای نظامی منتشر شده است.
برخی از تحلیگران می گویند که حکومت ایران از جنگ داخلی سوریه و عراق بهعنوان مهمترین میدان تجربه گروهی از این تکتیراندازها نام برده میشود. آنها با تکیه بر همین تجربه بود که در جریان سرکوب اعتراضهای آبانماه نیز به کار گرفته شدند.
گفتنی است که در سال ۱۳۹۶، «دراگانوف» یا «نخجیر»، که سلاح تکتیرانداز یگانهای رزمی است، در جریان حمله تعدادی از نیروهای به گفته رژیم گروه داعش به مجلس ایران در دست برخی از نیروهای سپاه پاسداران حاضر در میدان دیده شد.
نوع و تعداد تجهیزات تکتیراندازهای شهری، که ماموریت اصلی آنها معمولا هدف قرار دادن رهبران اعتراضهای خیابانی است، با تکتیراندازهای مناطق جنگی تفاوت دارد.
تکتیراندازهای شهری با استقرار در ساختمانهای بلند از موقعیت استتار و امنیت بیشتری برخوردارند و از محل استقرار خود، قربانیان را هدف قرار میدهند.
در جریان اعتراضهای آبانماه هم تصاویری از نیروهای مسلح مستقر بر بام برخی ساختمانهای دولتی منتشر شده بود که از محل استقرار خود به سوی معترضان شلیک میکردند.