یک دیپلمات پیشین ایالات متحده فاش ساخت که پرزیدنت حافظ اسد رئیس جمهوری سوریه و پدر پرزیدنت بشار اسد، کوتاه مدتی پیش از فوت او، حاضر شده بود در برابر بازپس گرفتن بلندی های گولان از اسرائیل، مناسبات نزدیک خود با رژیم اسلامی ایران را متوقف سازد و برای برقراری صلح بین اسرائیل و لبنان نیز به تلاش بپردازد.
رژیم ایران بارها نفوذ خود در سوریه را یکی از بزرگترین دارایی های منطقه ای خود توصیف کرده و گفته بود که با استقرار در آن کشور خواهد توانست پایگاه مهمی برای نابودی اسرائیل به دست آورد.
این دیپلمات پیشین، به نام فردریک هوف در مقاله ای که سخنان او در یک رسانه اینترنتی به نام “نیوروان” انتشار یافت، از جمله گفت که پرزیدنت حافظ اسد رئیس جمهوری وقت سوریه، در نشستی که پرزیدنت حافظ اسد با این دیپلمات که از جانب فرستاده دولت پرزیدنت باراک فرستاده شده بود داشت، این پیشنهاد را با وی درمیان گذاشت. این گفتگو در قصر تشرین در دمشق و در فوریه سال ۲۰۱۱ انجام شد.
بلندی های گولان در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ به تسلط اسرائیل درآمد و در سال ۱۹۸۱ رسما بخشی از خاک اسرائیل اعلام گردید.
در سال های پیش از جنگ شش روزه، ارتش سوریه بازها از بلندی های گولان اسرائیل را هدف تعرض قرار داده بود.
بلندی های گولان بر سراسر خاک اسرائیل نظارت دارد و برخی از مقامات نظامی و سیاسی رژیم ایران سه سال پیش مژده داده بودند که سپاه پاسداران با استقرار در سوریه می تواند بلندی های گولان را در کوتاه مدت به تصرف در آورد و از آن جا اسرائیل را نابود کند.
دیپلمات آمریکایی اکنون فاش می سازد که پرزیدنت بشار اسد حاضر بوده در برابر تسلط دوباره بر بلندی های گولان، نه فقط از رژیم ایران جدا شود، بلکه برای انحلال حزب الله در لبنان و همچنین پیشبرد صلح لبنان با اسرائیل اقدام کند.
پرزیدنت ترامپ در دوران ریاست جمهوری خودف تسلط اسرائیل بر بلندی های گولان و انضمام آن به خاک اسرائیل را به رسمیت شناخت.
اسرائیل در دوران دولت میانه رو یستحاک رابین و ایهود باراک در ۲۳ سال پیش، رشته مذاکرات جدی را به هدف صلح با سوریه انجام داد و حاضر بود همه بلندی های گولان را نیز به دولت دمشق بسپارد. ولی پرزیدنت اسد بخشی از کرانه شرقی دریاچه کینرت را در نزدیکی مرز آن کشور قرار دارد مطالبه می کرد و به این علت، گفتگوها به انجام نرسید و متوقف گردید که تا کنون ادامه دارد.