چند روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده، دولت واشنگتن گام دیگری در راه ابراز حسن نیت به اسرائیل برداشت و آن تحکیم موقعیت حقوقی شهر اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل، در نهادهای دولتی آمریکا بود.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده، رسما به دولت اسرائیل اطلاع داد که طبق تصمیم دولت واشنگتن، از این پس شهروندان آمریکایی که در شهر اورشلیم به دنیا آمده اند، می توانند نام آن شهر را به عنوان زادگاه خود در گذرنامه آمریکایی ثبت کند.
تا کنون سفارتخانه های آمریکایی در اسرائیل و جهان، حاضر نبودند واژه اورشلیم را در گذرنامه های امریکایی ثبت کنند، زیرا ایالات متحده نیز به پیروی از قطعنامه سازمان ملل در بیش از نیم قرن پیش که اورشلیم را یک شهر بین المللی اعلام کرده بود، حاضر نمی شد پایتخت اسرائیل را به رسمیت بشناسد و از این رو ، حتی اگر یک آمریکایی در این شهر به دنیا آمده بود، می بایست محل تولد خود را شهر دیگری قید کند.
پرزیدنت ترامپ در جریان اولین کارزار انتخاباتی، قول داده بود که سفارت آمریکا را از تل آویو به اورشلیم منتقل خواهد ساخت و این شهر را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت خواهد شناخت و به این وعده خود عمل کرد و اکنون برای تحکیم موقعیت پایتخت اسرائیل در مقررات اداری آمریکا، اعلام می کند که از این پس نام اورشلیم را می توان در گذرنامه های امریکایی ثبت کرد.
استدلال دولت های پیشین ایالات متحده این بود که چون هنوز مرزهای اورشلیم مشخص نگردیده و قرارداد صلح امضا نشده، نباید اورشلیم به عنوان محل تولد شهروندان آمریکایی در گذرنامه آنان قید شود و به جای آن از واژه “اسرائیل” استفاده می شد.
مقامات اسرائیلی همگان بر این باورند که پرزیدنت ترامپ بهترین رئیس جمهوری ایالات متحده از نظر منافع کشورشان بوده است. او همچنین حق حاکمیت اسرائل بر بلندی های گولان را به رسمیت شناخت و امیرنشین های عرب و سودان را تشویق به آشتی با اسرائیل و به رسمیت شناختن این کشور کرد و همچنان به تلاش خود ادامه می دهد.
هفتاد درصد از اسرائیلی های که دارای حق رای در ایالات متحده می باشند، در نظرسنجی ها گفته اند که این بار نیز به پرزیدنت ترامپ رای خواهند داد. همچنین اکثریت بزرگ ایرانیان مقیم ایالات متحده که شمار آنان فراتر از یک میلیون نفر است، به احتمال زیاد به پرزیدنت ترامپ رای خواهند داد.