برخی روزنامه های عربی گزارش می دهند که روابط بین نیروهای مسلح ایران و روسیه در سوریه بسیار حساس شده و حتی احتمال درگیری جنگی بین آن ها وجود دارد. در این گزارش های همچنین آمده است که ارتش سوریه شمار قابل توجهی از نیروهای نظامی و تجهیزات جنگی را به استان دیرالزور در شمال شرق سوریه منتقل ساخته است.
این استان مرکز اصلی فعالیت های نظامی سپاه قدس به هدف ایجاد یک پایگاه بزرگ به هدف دست اندازی علیه اسرائیل است.
روزنامه الشرق الاوسط که با هزینه عربستان سعودی، در لندن انتشار می یابد، در یک گزارش اختصاصی نوشت که در روزهای گذشته یک کاروان نظامی روسیه شامل شصت خودرو نظامی و صدها سرباز به استان دیرالزور رسیده و افراد آن در فاصله کمی از محل استقرار نیروهای وابسته به حکومت ایران، متوقف شده اند.
سپاه قدس هم اکنون در حال ساخت یک قرارگاه بزرگ نظامی به نام قرارگاه امام علی، در نقطه ای به نام البوکمال است. در شهرک ها و آبادی های پیرامونی البوکمال نیز واحدهای مزدور حکومت ایران که شیعیان عراقی، افغانی و پاکستانی هستند متمرکز شده اند.
حضور سربازان روس در این منطقه ممکن است موجب درگیری مسلحانه شود.
در یک سال اخیر پرنده های نظامی ناشناس بارها مواضع نظامی در البوکمال را مورد حمله قرار داده اند که در جریان آن شمار نامعلومی از افراد سپاه قدس و مزدوران وابسته به آن کشته شده اند.
گرچه پرزیدنت پوتین رئیس جمهوری روسیه، در نشست مجازی هفته پیش با روحانی و اردوغان، از جمله گفت که حملات هوایی اسرائیل در سوریه موجب بحران و ناخرسندی است، ولی تحلیلگران می گویند که روسیه در عمل، از اقدامات اسرائیل خرسند است و امکان اجرای آن را می دهد تا سپاه قدس نتواند در سوریه پا بگیرد و ارتش روسیه بتواند برتری نظامی خود را همچنان حفظ کند.
حکومت ایران که برخورداری از پشتیبانی روسیه و چین در روابط بین المللی را سنگ بنای استراتژی خود می داند، هنوز نسبت به این خبر واکنشی نشان نداده است.
گرچه ارتش روسیه و سپاه پاسداران ایران ادعا می کنند که برای حمایت از “دولت مشروع و قانونی سوریه”، یعنی رژیم بشار اسد به آن کشور رفته اند و هدفشان سرکوب شورشیان علیه دولت مرکزی و همچنین نابودی داعش می باشد، ولی در استان دیرالزور شورشیان سوری و یا افراد داعش حضور نداند و ظاهرا انتقال سربازان روسی به آن استان، موجب شگفتی می باشد. ولی برخی منابع آ”اه می گویند که هدف، مهار کردن سپاه قدس است و این تلاش ممکن است موجب درگیری بین نیروهای مسلح روسیه و ایران گردد.
روسیه به اسرائیل تعهد داده که نخواهد گذاشت جنگجویان وابسته به رژیم ایران، به نواحی مرزی سوریه با اسرائیل نزدیک شوند.
رسانه های عرب زبان هفته پیش نوشته بودند که چریک های وابسته به رژیم ایران بر گذرگاه مرزی سوریه با عراق مسلط شده بودند و ارتش سوریه ناچار شد با توسل به زور، آن ها را از این نقطه حساس دور سازد.