الیوت آبرامز: ایالات متحده به تحریم‌های مرتبط با نقض حقوق بشر و برنامه‌های موشکی رژیم ایران در هر دوره ای ادامه خواهد داد

الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس در ارتباط با تحریم های ایالات متحده علیه رژیم ایران گفت:  حتی اگر رییس‌جمهوری آینده آمریکا به توافق هسته‌ای برگردد، تحریم‌های تهران در زمینه نقض حقوق بشر، برنامه موشکی بالستیک و نفوذ منطقه‌ای این رژیم ادامه خواهد یافت.

آبرامز افزود: «صرف‌نظر از فشارهای آمریکا، فشارهای بازرسان سازمان ملل و متحدان ایالات متحده در خاورمیانه علیه رژیم ایران  نیز همچنان ادامه خواهد یافت».

او با اشاره به افزایش غیرمجاز ذخایر اورانیوم حکومت ایران به ۱۲ برابر میزان مجاز در توافق هسته‌ای گفت: «حتی اگر آمریکا هم به توافق هسته‌ای برگردد این پرسش اساسی باقی خواهد ماند که حکومت ایران  چگونه ممکن است به تعهدات دراز مدت خود پایبند بماند».

آبرامز افزود: «ایران همچنان شهروندان آمریکایی را به گروگان می گیرد و آنان را زندانی می‌کند تا از آنها به عنوان برگ برنده در مذاکرات استفاده کند».

او گفت: «عادی‌سازی روابط امارات و اسرائیل فشار جدیدی بر رژیم ایران وارد کرده است، به ویژه‌ در شرایطی که آمریکا اجازه فروش جنگنده اف-۳۵ را به امارات داده است».

علیرضا میریوسفی، سخنگوی هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل، نیز در واکنش به سخنان آبرامز به آسوشیتدپرس گفت: «سیاست فشار و تحریم حداکثری علیه ایران شکست خورده است. تلاش ایالات متحده برای سوءاستفاده از این سیاست فاسد بی‌ثمر است و تنها به انزوای بیشتر آمریکا در عرصه جهانی می‌انجامد».

آبرامز همچنین در گفت و گو با تلویزیون بلومبرگ گزارش‌های مبنی بر قصد دولت دونالد ترامپ برای حمله نظامی به ایران را «تئوری توطئه» خواند و افزود: «هرگز حمله‌های نظامی هدف ما نبوده‌اند، اما برای دفاع از آمریکا هیچ‌گاه از میان گزینه‌ها حذف نمی شوند. شایعه‌های مربوط به تصمیم دولت ترامپ برای حمله به ایران بیشتر با هدف‌های انتخاباتی مطرح شده و نادرستی آنها نیز به اثبات رسیده است».

او افزود: «آمریکا نیروهای بسیار قدرتمندی در خاورمیانه دارد. ما از آنها برای دفاع از آمریکایی‌ها در منطقه استفاده می‌کنیم، اما این ایده که ما قصد داریم به اقدامی تهاجمی دست بزنیم، مزخرف است».

آبرامز  گفت: «اگر ما به جای استفاده از اهرم فشاری که علیه ایران داریم، آن‌را کنار بگذاریم، اگر ایران قادر باشد به رفتارهایی از قبیل توسعه برنامه موشکی در این منطقه ادامه دهد، فکر می‌کنم همسایگان این کشور برای نگرانی از بروز چنین رفتارهایی دلایل فراوانی خواهند داشت».

آبرامز افزود: «تنها چیزی که جلوی ادامه رفتارهای مخرب ایران را می‌گیرد فشار است. آنها نمی‌خواهند رفتار خود را تغییر دهند و  آنها زمانی به این رفتارها پایان می‌دهند که زیر فشار همه‌جانبه باشند».

او در واکنش به ادعای مقام‌های رژیم ایران  در مورد آن‌که با وجود فشارهای آمریکا توانسته‌اند مقادیر زیادی نفت بفروشند گفت: «آشکار است که مقدار نفتی که آنها می‌توانند صادر کنند به شدت کاهش یافته است».

آبرامز در ادامه با اشاره به دستاورد سفرش به سعودی گفت: «ریاض به دنبال افزایش همکاری با کلیه کشورهای منطقه است که با تهدید ایران مواجه هستند. سوال این است که ممکن است ریاض با استفاده از چند توافق علنی و غیر علنی این کار را انجام خواهد داد که نتیجه این تحرکات در سال ۲۰۲۱ مشخص خواهد شد».