امارات عربی متحده تحریم های اقتصادی علیه اسرائیل را رسما باطل کرد. اولین پرواز علنی و مستقیم پس فردا خواهد بود

دولت امارات عربی متحده اعلام کرد که به طور رسمی تحریم های اقتصادی و بازرگانی علیه اسرائیل را که در هفتاد سال اخیر از جانب کشورهای عرب علیه اسرائیل برقرار بوده باطل می سازد و از پس دو کشور می توانند روابط گسترده علنی با هم داشته باشند.

این اقدام امارات، یکی از مراحل برقراری روابط کامل سیاسی بین دو کشور محسوب می شود.

فرمانی که از جانب فرمانروای امارات صادر شده، زمینه را برای داد و ستد گسترده اقتصادی بین دو کشور فراهم می سازد.

بنا به یک گزارش دیگر، جارد کوشنر مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ در امور خاورمیانه، قرار است فردا (یکشنبه) وارد اسرائیل شود و به خاطر ورود این میهمان بلندپایه آمریکایی، جلسه هفتگی هیات دولت اسرائیل برگزار نخواهد شد.

دیدار کوشنر از اسرائیل، به دنبال رشته سفرهایی است که مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در هفته ای که گذشت از اسرائیل و چند کشور عربی منطقه انجام داد که هدف از آن، گسترش دایره کشورهایی است که مانند امارات عربی متحده مایل باشند اسرائیل را به رسمیت بشناسند.

اکنون بیش از پیش آشکار می شود که ایالات متحده قصد دارد از طریق برپایی روابط دوستانه بین کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس با اسرائیل، یک جبهه سیاسی – نظامی جدید علیه حکومت ایران به وجود آورد که سفر جارد کوشنر به اورشلیم، حلقه مهم دیگری در این زنجیره دیپلماتیک می باشد.

مهمترین جنبه ورود جارد کوشنر و هیات همراه او به اسرائیل، پروازی است که قرار است روز دوشنبه (پس فردا) با شرکت هواپیمایی ملی اسرائیل، العال، از اورشلیم به امارات انجام گیرد. در این هواپیما، علاوه بر همراهان کوشنر، که همگی از دست اندرکاران تلاش های صلح ایالات متحده هستند، ده ها تن از مقامات ارشد اسرائیلی نیز حضور دارند.

با آن که در سال های اخیر ده ها و شاید صدها پرواز مستقیم از اسرائیل به امارات و برعکس انجام گرفته، ولی این نخستین بار خواهد بود که یک پرواز رسمی و علنی انجام می گیرد.

پرسش بزرگ در این رابطه آن است که آیا عربستان سعودی اجازه خواهد داد که این پرواز از طریق حریم هوایی آن کشور انجام گیرد؟ در غیر این صورت، هواپیما باید شبه جزیره عرب را دور بزند و در حالی که پرواز مستقیم بین اسرائیل و امارت حدود سه ساعت است، دست کم دو ساعت بر زمان آن بیافزاید.

اعطای اجازه پرواز مستقیم از طریق عربستان، در شمن می تواند بیان خرسندی دولت ریاض از اقدام امارات باشد و در همان حال، علاقمندی عربستان به برقراری روابط سیاسی با اسرائیل را نیز آشکار کند.

در سفر روز دوشنبه به امارات، از جمله رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل و همچنین افراد بلند پایه ای که در پیشبرد روابط بین اسرائیل و امارات فعال بوده اند، حضور خواهند داشت که یکی از آن ها رئیس دفتر نتانیاهو می باشد.

ایالات متحده تلاش دارد که برپایی روابط بین امارات و اسرائیل، هر چه زودتر نهایی شود تا بتوان کشورهای بیشتری را به این جَرگه کشاند. انتظار می رود که بحرین کشور بعدی باشد که با اسرائیل روابط آشکار برقرار خواهد ساخت. ولی همچنان، برای کشاندن دولت موقت سودان به این مسیر، تلاش ادامه دارد.

انتظار می رود که در این روند، عربستان سعودی آخرین کشوری باشد که در این مسیر گام برخواهد داشت.

رژیم ایران ادعا می کند که امیرنشین ها، با این اقدام، امنیت خود را به خطر می اندازد و خود را در مسیر انتقام جویی حکومت ایران قرار می دهند. ولی دست اندرکاران امور در امیرنشین ها می گویند که تهدید علیه موجودیت آن ها، از دهه ها پیش توسط رژیم ایران ادامه داشته و اگر اتحاد تازه ای برپا شود، از قدرت بازدارندگی بزرگی علیه برنامه های تجاوزگرانه رژیم ایران برخوردار خواهد بود.