امروز قرار است سند همکاری۲۵ساله   ایران و چین امضا شود! چه سرنوشتی در انتظار مردم ایران خواهد بود

خبرگزاری تسنیم،‌ وابسته به سپاه در این باره نوشته است : وانگ یی در ادامه حضور دو روزه خود در تهران  که در  پاسخ به دعوت محمدجواد ظریف همتای ایرانی صورت گرفته است،  با روحانی دیدار کرد.

این سایت خبری وابسته به سپاه پاسداران نوشته است که وزیر خارجه چین  برای سفری دو روزه و گفتگو با مقامات کشورمان و توسعه مناسبات دوجانبه و بین المللی واردِ تهران شده است .

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه نیز گفته بود که  قرار است در سفرِ وانگ یی، سندِ برنامه همکاریِ جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین به امضای وزرای خارجه دو کشور برسد

همزمان علی لاریجانی نیز در دیدار با وزیر خارجه‌ چین گفته است ، ایران مانند برخی کشورها با یک تلفن تغییر موضع نمی‌دهد. همچنین حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، نیز در توییتی قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین را “نمونه دیپلماسی موفق” خواند و افزود که ایران می‌تواند با همسایگان خود نیز چنین اسنادی را امضا کند

در همین راستا، خبرگزاری بلومبرگ نوشته : این توافق تجاری است و اتحادی برای آسیب به آمریکا نیست اما این  توافق شامل سرمایه‌‌گذاری ۴۰۰میلیارددلاری چین در ایران است و معادلات خاورمیانه را دستخوش تغییرات میکند

در همین راستا، یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با وبسایت “دیپلماسی ایرانی” به بازی گرفته‌شدن ایران میان چین و آمریکا اشاره کرده و گفته است:   قرارداد ۲۵ میان این دو کشور، با هدف نفوذ پکن در ایران برای مقابله با واشنگتن است.

وی افزود «در همین رابطه قطعاً پارامتر مهمی مانند سند همکاری‌های راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین می‌تواند یک تکه این پازل رقابتی را شکل دهد که در جهت بسط و توسعه نفوذ چین در برابر آمریکا می تواند کمک شایانی به پکن بکند.»

کاربران در این باره نوشته اند:   چه سرنوشتی در انتظار مردم ایران خواهد بود اگر این قرارداد ننگین عملیاتی شود ؟از قرارداد چین با کامبوج درس بگیریم !

کامبوج حدود دو دهه پیش ، با چین قرارداد مشابهی امضا کرد و نتایج این قرارداد بسیار سهمگین و غم انگیز شد: اول : بیش از یک میلیون کارگر چینی در کامبوج مشغول بکار شدند و مردم کامبوج تنها کارهایی چون خود فروشی و قاچاق مواد مخدر به چینی ها را انجام می دادند . مافیای چین اجازه نمی دهد که غیر از چینی کسی در کارگاهش کار کند .

دوم : منابع جنگلی کامبوج بطور کامل پایان یافت . سوم : جزایر کامبوج به تفریحگاه برای چین تبدیل شد و هیچ شهروند کامبوجی بدون مجوز چین نمی تواند به این جزایر تفریحی سفر کند .ماهیگیران کامبوجی همگی ورشکست شدند ، چون توانایی رقابت با کشتی های جاروب کننده چینی را نداشتند و پس از آن هم دریای منطقه همانند صحرایی بی آب و علف خالی از هر موجودی شد !

چهارم : بدلیل بدهی سنگین دولت کامبوج ، آنها مجبور شدند این قرارداد را تمدید نمایند و این به معنای پایان حاکمیت کامبوج بر منابع خود است .

پنجم : چین نه تنها به فقر فزاینده در کامبوج اعتنایی نکرد بلکه بازار تجارت کودکان و دختران کامبوجی به چین آنچنان گرم است که دختران کوچک تن فروش کامبوجی در هر گوشه پکن و شانگهای در حال معامله شدن هستند .

طبق این قرارداد  کامبوج به مدت ۳۰ سال به چین اجازه دسترسی به پایگاه دریایی خود واقع در ریم در خلیج تایلند را می دهد،

که این قرارداد هر ۱۰ سال یکبار به طور اتوماتیک تمدید می گردد . حال بنظر شما چه سرنوشتی در انتظار هموطنانمان خواهد بود اگر این قرارداد ننگین عملیاتی شود ؟.