به دنبال حملات موشکی و راکتی دو شب پیش از غزه به سوی نواحی پیرامونی، در داخل اسرائیل، امیران ارتش هشدار دادند که ادامه وضع موجود ممکن است به جنگ بیانجامد و باید از آن پرهیز کرد.
آشانان امور می گویند که این هشدار سران ارتش، نه تنها خطاب به حماس و جهاد اسلامی در غزه است، بلکه اظهارات رهبران اسرائیل را نیز منظور دارد و نوعی هشدار به آنان نیز محسوب می شود.
دو شب پیش ده ها فروند موشک و راکت و خمپاره از داخل غزه به سوی شهرک ها و آبادی های پیرامونی، در خاک اسرائیل شلیک شد و آن هنگامی بود که نیروی هوایی اسرائیل هدف های تروریستی در داخل غزه را مورد حمله قرار داده بود.
نخست وزیر بنیامین نتانیاهو شب گذشته (چهارشنبه) در نطقی هشدار داد که اسرائیل ادامه تعرض از غزه را شدیدا پاسخ خواهد گفت. ولی وزیر دفاع اویگدور لیبرمن شیوه ملایم تری را در پیش گرفت و در پیام توییتری خود نوشت “حماس دچار خطا نشود”.
سرکردگان حماس در حساب توییتری خود، مقابلا به این هشدار پاسخ داده و نوشتند “بدانید صبر ما بی پایان نیست”.
وزیر امنیت داخلی اسرائیل گیلعاد اِردان امروز (پنجشنبه) گفت که ادامه هوا کردن بادبادیک های انفجاری از نوار غزه، احتمال بروز یک جنگ گسترده را نزدیک می کند.
از گزارش های روزهای اخیر چنین بر می آید که امیران ارتش در جستجوی راهی هستند که به تعرضات از داخل غزه پایان بخشد و در همان حال موجب بروز یک درگیری نظامی گسترده نشود.
برخی تحلیلگران می گویند تردیدی نیست که حکومت ایران، گروه جهاد اسلامی آزادی فلسطین و همچنین حماس را به سوی جنگ با اسرائیل می کشاند و بر این باور است که در تنگنای شدید منطقه ای و جهانی که رژیم ایران در آن قرار دارد، جنگ بین فلسطینیان و اسرائیل به آن رژیم کمک خواهد کرد.
امیران ارتش اسرائیل همچنین فشار می آورند که برای بهبود وضع زندگی و معیشتی اهالی غزه نیز راهکارهایی به اجرا گذاشته شود. آن ها بر این باورند که حماس و جهاد اسلامی مایلند اهالی غزه را، هر چه بیشتر فقیر و محنت زده نگاه دارند تا آسان تر بتوان آن ها را به خشم آورد.
سران حماس روز گذشته (چهارشنبه) اعلام داشتند تا هنگامی که محاصره علیه نوار غزه به طور کامل برداشته نشود، آن ها دست از مبارزه مسلحانه بر نخواهد داشت. ولی کارشناسان امنیتی می گویند که برداشتن محاصره فاجعه آمیز خواهد بود و پای عوامل حکومت ایران را به نوار غزه خواهد کشاند و آن سرزمین به انبار اسلحه حکومت ایران علیه اسرائیل و کشورهای عرب همسایه مبدل خواهد شد.
سران حماس در سخنان خود خواهان قطع کامل محاصره و همچنین احداث فرودگاه و بندر شدند که منحصرا تحت نظر خودشان اداره شود. آن ها همچنین خواستار لغو محاصر از جانب مصر هستند و خواهان باز ماندن گذرگاه الرفح، بدون کنترل مصر یا عوامل بین المللی می باشند. بدیهی است که هیچ یک از این خواسته ها نمی تواند مورد قبول اسرائیل یا مصر قرار گیرد.
تحلیلگران نظامی می گویند که در حال حاضر نه اسرائیل و نه حماس، هیچیک علاقه ای به جنگ ندارد و در روزهای اخیر از تعداد بادبادک های آتشزا کاسته شده که احتمالا به علت اقدامات هشدار دهنده اسرائیل بوده است. به گفته آنان، اگر به هوا فرستادن بادبادک ها به صورت روزانه و در شمار زیاد، همچنان ادامه یافت، بروز جنگ امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.
راهبرد “کج دار و مریز” ممکن است در کوتاه مدّت تنها تا حدودی تاثیرگذار باشد، لیکن در دراز مدّت وزنۀ نظامی گری لزوما باید بر وزنۀ سیاسی کاری بچربد. همین اصل در خصوص طرح صلح پیشنهادی پرزیدنت ترامپ نیز صادق است. فارغ از اینکه شادروان آریل شارون برای عقب نشینی از غزّه چه دلایلی داشت (که لاجرم محدود به شرایط آن زمان بود)، نمی توان اصل مسئلۀ غزّه را از مسئلۀکرانۀ باختری (یا، به بیان صحیح تر، یهودیّه و سامریّه) جدا کرد، درست همانطور که معضل حماس لاینفک از معضل فتح است. اگر صرفا روی واقعیّت ها، امکانات کاربردی و ممکنات عملی تمرکز کنیم، به این نتیجه می رسیم که در دراز مدّت، فقط و فقط یک راه حل جامع کارساز خواهد بود: انضمام رسمی و تمام عیار کرانۀ باختری، نوار غزّه و بلندی های گولان به خاک اسرائیل و تثبیت حاکمیّت کامل دولت یهودی بر تمامی این مناطق. ضمنا، اگر بنا است اسرائیل یک کشور یهودی باقی بماند – که باید هم بنا باشد، و صد البتّه نیز چنین خواهد شد – در مرحلۀ بعدی، بنا به دلایل جمعیّت شناختی و فرهنگی (به ویژه آمار بسیار بالای زاد و ولد نزد خانواده های مسلمان)، ضروری خواهد بود از تمامی اهرم های تشویقی ممکن جهت ترغیب اعراب مسلمان به مهاجرت و ترک دائمی سرزمین آبا و اجدادی ملّت یهود استفاده نمود. در نهایت اگر بخواهیم به هر گزینۀ دیگری جز آنچه که ذکر شد بیندیشیم، تنها خود را فریب داده ایم. تاریخ ریاکاری و جنایت پیشگی اعراب مسلمان علیه یهودیان، به ویژه از روزی که بیانیّۀ بالفور صادر شد، بهترین گواه بر این مدّعاست.
اسراییل نباید بازیچه حماس بشید در عین حال از خونریزی باید اجتناب کرد این آقایون حقوق بشر کجاین دستشون رو بگیرید بگید که اینهمه سنگ غزه رو به سینه میزنید بیاید مزارع ما رو ببینید که چگونه تو آتش میسوزه اینها رو(با هماهنگی با کشورهای ذینفوذ) تبدیل به قطعنامه یا امثال اون کنید