انتخابات ایران: سعید جلیلی، پس از زاکانی  به نفع ابراهیم رئیسی کنار کشید

سعید جلیلی، یکی دیگر از نامزدهای پوششی انتخابات ریاست جمهوری ،  از رقابت انتخاباتی به نفع ابراهیم رئیسی، نامزد اصلی اصولگرایان کنار کشید. پیشتر علیرضا زاکانی، دیگر نامزد اصولگرای پوششی  این انتخابات نیز به نفع رئیسی از رقابت کناره‌گیری

جلیلی ادعا کرد : «اکنون که بخش گسترده ای از آحاد جامعه» به ابراهیم رئیسی «اقبال نشان داده اند» و «همه باورمندان جبهه انقلاب» باید به رئیسی رای دهند.

پیشتر علیرضا زاکانی، دیگر نامزد اصولگرای این انتخابات نیز به نفع رئیسی از رقابت کناره‌گیری کرده بود. این در حالی است که اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار کناره‌گیری همه چهار نامزد فرعی اصولگرا به نفع ابراهیم رئیسی، نامزد اصلی اصولگرایان شده‌اند.

در همین حال محسن رضایی گفته است: خیلی بهتر است که رییسی در قوه قضاییه باشد، من در دولت و قالیباف در مجلس، بهترین مدل همکاری اتفاق خواهد افتاد و من به هیچ‌وجه کناره‌گیری نمی‌کنم.

زهرا شیخی رئیس ستاد انتخابات امیر حسین قاضی‌زاده در این باره  گفت: این نامزد تا پایان در عرصه رقابت انتخاباتی باقی خواهد ماند.

او با اشاره به این که «سبد رای قاضی‌زاده هاشمی از آرای جوانان تشکیل شده و رو به رشد است»، ادامه داد: آراء این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری هیچ نسبتی با رای سایر نامزدهای انتخابات از جمله ابراهیم رئیسی ندارد لذا تا پایان در صحنه رقابت انتخابات باقی خواهد ماند.

این در حالی است که در جناح مقابل، محسن مهرعلیزاده به نفع عبدالناصر همتی کناره‌گیری کرد و در نامه‌ای به رحمانی فضلی وزیر کشور از ادامه حضور در رقابت های انتخاباتی انصراف داد.

او در نامه خود ننوشت که به نفع کدام نامزد کناره‌گیری کرده، اما قرار است به زودی بیانیه‌ای در این زمینه صادر کند.

همتی و اصلاح‌طلبان از مهرعلیزاده تقدیر کرده‌اند.

همچنین مهدی کروبی، از رهبران “جنبش سبز”، که ۱۱ سال از حصر خانگی او به‌دلیل اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ می‌گذرد، مردم ایران را به حضور در انتخابات پیش رو دعوت کرد و اعلام کرد که  به «عبدالناصر همتی» رای خواهد داد.

این در حالی است که میرحسین موسوی دیگر رهبر در حصر جنبش سبز با توصیف انتخابات به «تحقیر آمیز و مهندسی شده» تصریح کرد: «در شرایط چنین ناپایدار و پر ابهام بنده به عنوان یک همراه کوچک، در کنار کسانی خواهم ایستاد که از انتخابات‌های تحقیرآمیز و مهندسی‌شده به جان آمده‌اند. کسانی که حاضر نیستند تسلیم تصمیمات پشت پرده برای آینده کشور بشوند.»

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است فردا (آدینه) ۲۸ خرداد برگزار شود.

طبق نظرسنجی‌های رسمی، نرخ مشارکت مردم‌ در انتخابات پیش رو به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش یافته است