انتشار آمار نادرست درباره شمار قربانیان و مبتلایان، سلامت شهروندان را بیش از پیش به خطر می اندازد

چرا آگاهی از تعداد واقعی قربانیان و مبتلایان به کورونا، در ایران یا چین و یا هر کشور دیگری از اهمیت بالا برای نجات جان انسان ها برخوردار است؟ آگاهان می گویند که هدف آن نیست که مشخص گردد کدام حکومت دروغ می گوید و کدامیک واقعیات را به مردم خود و دنیا اعلام می کند، بلکه کاربرد اصلی آمار واقعی آن است که به ابعاد شیوع کورونا و ماهیت ایران ویروس بهتر پی برده شود و از گسترش آن در میان افراد، تا حدودی جلوگیری شود.

حکومت اسلامی ایران از روز نخست به پنهانکاری پرداخت و هنوز هم به دروغگویی در این زمینه ادامه می دهد و با این رفتار خود باعث شتاب بخشیدن به شیوع ویروس و قربانی شدن شمار بیشتری از شهروندان می گردد.

یکی از خصوصیات دهشتناک کورونا آن است که اگر فردی ناقل آن باشد و در اجتماع ظاهر شود، در یک لحظه می تواند ده ها و حتی صدها نفر را مبتلا کند. زیرا این ویروس، هنگام تنفس فرد مبتلا، در فضا پراکنده می شود و ساعت ها می ماند و هر کس که همان هوا را تنفس کند، و یا در نزدیکی فرد مبتلا حضور داشته باشد، به آن مبتلا می شود.

اسرائیل و اکثر کشورهای دیگر جهان، بهترین راه جلوگیری از شتاب ابتلا، توصیه کرده اند که مردم در خانه بمانند و فعالیت های بازرگانی و اجتماعی غیرلازم متوقف شود. ولی در حکومت ایران، در حالی که مقامات مسئول هشدار می دهند که کورونا در سراسر کشور هنوز بیداد می کند و همچنان در سراسر کشور پراکنده است، حسن روحانی ادعا می کند که چند استان ایران کاملا پاکسازی شده و در استان های دیگر نیز رو به کاهش رفته و می توان شماری از فعالیت های روزمره را به طور هوشمند از سر گرفت. چنین رفتار نابخردانه ای ممکن است ایران را با موج تازه ای از گسترش کورونا روبرو سازد، در حدی که خود مسؤولان وزارت بهداشت و همچنین پزشکان مستقل نسبت به آن هشدار می دهند، ولی گوش شنوایی وجود ندارد.

در حالی که رژیم هر روز از فوت حدود صد و بیست نفر خبر می دهد و نوسان این عدد جزیی است و ظاهرا شمار مبتلایان نیز در سطح حدود سه هزار نفر در روز محدود مانده، منابع بی طرف می گویند که شمار واقعی، بسیار بیشتر از این آمار اعلام شده است. برخی منابع مستقل می گویند که شمار واقعی قربانیان و مبتلایان، دو برابر و یا حتی چندین برابر ارقام اعلام شده می باشد. حتی برخی از آشنایان امور ادعا می کنند که دست کم یک میلیون نفر از مردم ایران مبتلا هستند.

ولی در مورد آمار نادرست، همیشه نمی توان دولت را متهم به غرض کاری کرد. زیرا وسایل و امکانات پیشرفته و کافی در ایران وجود ندارد و بسیاری از آزمایش های انجام شده، نتایج درست نمی دهد و از همه وخیم تر آن که برخی افرادی را که کوچکترین احتمالی وجود دارد که کورونا نگرفته اند، مرخص می کنند. چنین افرادی ممکن است در یک روز ده ها نفر دیگر را مبتلا سازند. یک ایرانی با وجدان، تجربه تلخ خود در این زمینه را فاش ساخته و در شبکه های اجتماعی قرار داده است.

کارشناسان امور می گویند تدابیری که در ایران برای مهار کردن کورونا در پیش گرفته شده، به هیچ وجه کافی نیست، بلکه به عکس، شیوع آن را بیشتر می کند.

حسن روحانی بارها در این مورد به مردم دروغ گفته و از قرنطینه کردن خودداری ورزیده و دستور داده که تا یکی دو هفته دیگر، همه فعالیت ها در ایران به صورت عادی باز گردد. او ادعا می کند که در گرفتن این تصمیمات، توصیه های کارشناسان را مورد اجرا گذاشته است.

با انتشار این گونه سخنان نادرست، برای آن که معلوم نشود روحانی به مردم دروغ گفته، ناچار هستند در آمار دست ببرند و از انتشار واقعیات جلوگیری کنند.