انتظار می رود که اوضاع در خط مرزی اسرائیل با غزه رو به آرامش برود

ارتش اسرائیل تلاش بسیار کرد که از شلیک گلوله های واقعی به سوی تظاهرکنندگان خودداری شود

انتظار می رود که اوضاع در خط مرزی اسرائیل با غزه امروز یکشنبه رو به آرامش برود و این پس از تظاهراتی بود که روز گذشته شنبه در خط مرزی صورت گرفت و حدود ۴۰ هزار نفر فلسطینی در چند نقطه گرد آمده بودند و سنگ پرانی و همچنین شعار دادن و عملیات خشونت‌بار علیه اسرائیل دست زدند.

ارتش اسرائیل تلاش بسیار کرد که از شلیک گلوله های واقعی به سوی تظاهرکنندگان خودداری شود و هم‌چنین سلاح های تازه ای استفاده شد که آسیب جزئی وارد می کند و قادر به کشتن نیستند.

با این همه فلسطینی ها اعلام می کنند که سه تن از افرادی که به تظاهرات خشونت بار مشغول بودند هدف قرار گرفته و کشته شده اند و ساعتی بعد اعلام شد که یکی دیگر از زخمی شدگان این حوادث نیز جان خود را از دست داده است.

با آن که حماس قول داده بود که تظاهرات روز گذشته به صورت آرام برگزار شود و با خشونت همراه نباشد اما گروه‌هایی از فلسطینیان تلاش می‌کردند که به خط مرزی نزدیک شده و وارد خاک اسرائیل شوند.

حماس قول  داده بود که تظاهرکنندگان در فاصله ۷۰۰ متری از خط مرزی اسرائیل به تظاهرات بپردازند اما علیرغم این وعده های حماس شب گذشته ۵ راکت از داخل  نوار غزه به سوی خاک اسرائیل شلیک شد که در مناطق غیر مسکونی به زمین نشست و آسیب جانی در پی نداشت.

بنا به گزارشهای منابع عربی اسرائیل در مذاکرات غیر مستقیمی که با میانجیگری مصر با حماس و دیگر سازمان‌های تروریستی به عمل آورده بود قول داده بود که اگر آنها آرامش نسبی را حفظ کنند اسرائیل ابراز آمادگی خواهد کرد که حدود ۴۰ میلیون دلار پول نقد از قطر و منابع عربی دیگر برای کمک به مردم غزه به آنها پرداخت خواهد کرد.

اسرائیل همچنین ابراز آمادگی کرد که دو گذرگاه مرزی بین اسرائیل و غزه گشوده شود و شمار کامیون هایی که حامل آذوقه و مایحتاج برای اهالی غزه هستند افزایش چشمگیری پیدا کند و به بیش از یک هزار کامیون در روز برسد.

همچنین اسرائیل موافقت کرده است که برخی موادی که تاکنون وارد کردن آنها به غزه ممنوع بود از این پس آزاد شود سخن از محصولات و موادی است که ممکن است در امور تروریستی و نظامی نیز به کار برود.

هنوز معلوم نیست که توافق‌های بین اسرائیل و گروه های ترور در غزه تا حد می تواند پایدار باشد.

مقامهای دولت نتانیاهو رسیدن به هرگونه توافق با گروههای ترور را انکار می کنند و می گویند ما هرگز با آنها مذاکره نخواهیم کرد اما  گروه فرستادگان دولت مصر به منطقه توانستند در رفت و آمد های متعدد بین غزه و اورشلیم توافقی را به وجود بیاورند که از قربانیان زیاد در اغتشاشات و تظاهرات روز گذشته جلوگیری کند.

دولت اسرائیل همچنین موافقت کرده است که ماهیگیران فلسطینی در غزه بتوانند تا فاصله ۱۶ مایل دریایی در دریای مدیترانه برای ماهیگیری پیش بروند که این می تواند شمار ماهی هایی را که آنها می‌توانند صید کنند را افزایش دهد.

از واکنش های دولت اسرائیل چنین بر می آید که پرتاب ۵ موشک دیگر از خاک غزه به سوی نواحی جنوبی اسرائیل را یک امر خطیر تلقی نمی‌کنند و حاضرند که آن را تقریباً نادیده بگیرند.

با این همه اوضاع در نوار غزه بسیار شکننده است و معلوم نیست که توافق های غیر مستقیم به دست آمده تا چه هنگام می تواند دوام داشته باشد.

بحث و جدل در بین جناح های سیاسی مختلف در اسرائیل پیرامون سیاستی که باید برای حل مسئله غزه در پیش گرفته شود همچنان ادامه دارد.

مقامات دولتی می‌گویند که انتقال ۴۰ میلیون دلار کمک مالی نقدی از جانب دولت قطر به غزه می‌تواند تا حدودی مشکلات معیشتی در آن سرزمین را حل کند و اسرائیل تاکید می‌کند که این پول باید زیر نظر سازمان ملل باید هزینه شود و بخش عمده ای از آن به تامین رفاه مردم غزه اختصاص یابد.

اما معلوم نیست که این تصمیم واقعاً عملی شود.

با توجه به انتخابات پیش رو در اسرائیل که ۹ روز دیگر برگزار خواهد شد  جناح های سیاسی مخالف دولت نتانیاهو او را متهم می سازد که در برابر ترور فلسطینی ضعف نشان داده و در برابر کلاش‌یهای آنها تسلیم گردیده و حاضر به انتقال پول شده است.