انتقادها، کارساز نبود؛اولین محموله واکسن روسی تا چند روز دیگر به ایران ارسال می‌شود

همه امیدشان به این است که ۲۲ بهمن این واکسن را به یمن سالروز روی کار آمدن حکومت ایران به مردم تزریق کنند ، کاظم جلالی سفیر حکومت  ایران اعلام کرد: اولین محموله واکسن تا ۱۶ بهمن به ایران ارسال شود.

جلالی در ادامه افزود: محموله دوم تا آخر بهمن و محموله سوم هم تا دهم  اسفند ارسال می شود و همین روال هر دو هفته و یک ماه بین ما و روسیه برای ارسال محموله های واکسن به داخل ایران ادامه خواهد یافت.

او گفت: در همین راستا طی ۱۰ روز آینده هیاتی از وزارت بهداشت و درمان ایران به مسکو خواهند آمد و در این مورد مذاکراتی انجام خواهند داد.

سفیر حکومت  ایران در روسیه گفت: از ماهها پیش پیگیری های زیادی در این مورد انجام شده است.

وی افزود: با تحقق ساخت واکسن روسی در داخل ایران علاوه بر اینکه نیازهای داخلی تامین خواهد شد ایران در این مورد می تواند به عنوان «هاب منطقه ای» برای صادرات آن عمل کند.

این در حالی که واکسن روسی در ایران با انتقادهای زیادی  مواجه شده است .

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز اعلام کرد: من واکسن روسی نمی‌زنم.

وقتی از انجام مراحل کامل کارآزمایی بالینی واکسن اطمینان نداریم، نباید آن واکسن روی مردم ما آزمایش شود.

پیشتر نیز مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز  گفته بود که از انتخاب واکسن «اسپوتنیک وی» روسی به هیچ ‌عنوان راضی نیست و تاکید کرده بود که «به عنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمی‌کند».

اما کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به سخنان  خانم محرز گفته بود  که «ایشان شأنی برای ارزیابی واکسن‌های دیگر ندارند».

خانم دکتر محرز در حال حاضر مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی است.

واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه که تولید مشترک مرکز پژوهشی «گامالیا» و صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه (آر.دی.آی.اف) است، به این دلیل که پیش از تکمیل آزمایش گسترده انسانی به ثبت رسید، هدف انتقادهای گسترده داخلی و خارجی بوده است. با این حال شماری از کشورها از جمله آرژانتین و مجارستان شروع به استفاده از آن کرده‌اند.

تولیدکنندگان این واکسن اثربخشی آن را بیش از ۹۰ درصد اعلام کرده‌اند، اما منتقدان آن را ابزاری برای گسترش نفوذ ژئوپلتیک روسیه می‌دانند.