انفجار انتحاری در فرودگاه کابل؛ ده‌ها کشته و زخمی، اوضاع وخیم‌تر می‌شود

انفجار شامگاه امروز در فرودگاه بین المللی کابل، که بیش از دوازده نفر کشته داشته و شمار نامعلومی از مردم زخمی شده اند، بر شدت وخامت در این مکان می افزاید و نگرانی های ایالات متحده و کشورهای اروپایی دو چندان شده است.

وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، وقوع انفجار را تایید کرد و اعلام داشت که علاوه بر آن دوازده نفر، یک کودک خردسال نیز کشته شده است.

منابع خبری غیرآمریکایی می گویند که سه سرباز آمریکایی نیز در شمار زخمی های این انفجار تروریستی هستند.

هنوز معلوم نیست که فرد انتحاری چه هدفی داشته و مقصود از این این اقدام چیست. ورود خرابکاران به فرودگاه حامد کرزای کاری بسیار ساده است.

این جنایت بر هرج و مرجی که در روزهای اخیر بر آن محیط حکمفرما بوده افزوده است.

پیش از آن، مقامات ارشد آمریکایی هشدار داده بودند که شهروندان آمریکایی و یا کسانی که با آن کشور همکاری داشته اند، از رفتن به فرودگاه خودداری کنند.

با افزایش هرج و مرج در فرودگاه، معلوم نیست که دولت آمریکا چگونه خواهد توانست برنامه خود را برای تخلیه همه شهروندان آمریکایی و افغان های مربوط به آن کشور را عملی سازد. مقامات آمریکایی می گویند که تاکنون توانسته است حدود نود هزار نفر را از افغانستان بیرون بردند، ولی بی تردیده ده ها هزار نفر همچنان در آن کشور سرگردان بوده و جانشان در خطر است.

طالبان گفته اند که از شش روز دیگر، حضور یک سرباز آمریکایی در خاک افغانستان را هم تحمل نخواهند کرد و با آنان به نبرد خواهند پرداخت. طالبان درخواست پیشین ایالات متحده و کشورهای اروپایی را برای تمدید این مهلت قاطعانه رد کرده است.

در خبر دیگری آمده بود که طالبان، برخلاف تعهد پیشین که غیر خودی ها را مورد تعقیب و آزار قرار نخواهند داد، حامد کرزای و عبدالله عبدالله دو تن از شخصیت های مهم حکومت پیشین در خانه های بازداشت شده اند و اتومبیل های آنان مصادره گردیده است. ولی در ساعات شامگاه امروز، طالبان این خبر را نادرست خواند و ادعا کرد که خطری متوجه این دو تن نیست.

منابع خبری وابسته به طالبان می گویند که حامد کرزای به خانه خود بازگشته و عبدالله عبدالله در اقامتگاه خود به گفتگو با سران قبیله ها ادامه می دهد.

ایالات متحده در روزهای اخیر به شدت ابراز نگرانی کرده بود که ممکن است فرودگاه کابل مورد حمله تروریستی  قرار گیرد. هرگونه انفجار و ناآرامی در این مکان ممکن است ادامه نشست و پرواز هواپیماهای اروپایی و آمریکایی را برای تخلیه شهروندان، دشوار و شاید غیر ممکن سازد.

سفیر فرانسه در کابل نیز در یک پیام توییتری ابراز نگرانی کرده بود که خطر یک یا چند حمله تروریستی وجود دارد.

ایالات متحده چند آمریکایی را که در کابل گرفتار آمده بودند، با هلیکوپتر نجات داد و به فرودگاه رساند.

اکنون گفته می شود که ایالات متحده و کشورهای غربی ممکن است استراتژی خود را در مورد بیرون بردن شهروندان از افغانستان تغییر دهند.