ان‌بی‌سی گزارش داد:کاخ سفید برای جلب نظر حکومت ترکیه در پرونده جمال خاشکچی  قصد دارد فتح الله گولن را از آمریکا اخراج کند

فتح‌الله گولن رهبر سیاسی مذهبی جنبشی است که زمانی به رجب طیب اردوغان نزدیک بود اما حالا از منتقدان او به شمار می رود

شبکه خبری ان‌بی‌سی در امریکا گزارش داده است که کاخ سفید برای جلب نظر حکومت ترکیه و آرام کردن آن در پرونده جمال خاشکچی  قصد دارد فتح الله گولن رهبرمخالف اردوغان را از آمریکا اخراج کند.

این گزارش می‌گوید اخراج احتمالی فتح الله گولن به خاطر کم کردن فشار ترکیه خواهد بود که ترکیه فشار بر عربستان را در ماجرای جمال خاشکچی  کم کند.

ان بی سی  گزارش خود را  به نقل از دو مقام ارشد آمریکایی و دو نفر دیگر که مطلع هستند ذکر کرده است. فتح‌الله گولن رهبر سیاسی مذهبی جنبشی است که زمانی به رجب طیب اردوغان نزدیک بود اما حالا از منتقدان او به شمار می رود.

آقای گولن نزدیک به دو دهه است در پنسیلوانیا در آمریکا زندگی می‌کند و به دنبال کودتای نافرجام ترکیه درخواست استرداد او یکی از مسائلی است که به تنش بین آمریکا و ترکیه منجر شده است.

از زمانی که جمال خاشقچی روزنامه‌نگار منتقد عربستان در کنسولگری این کشور در ترکیه ناپدید شد مقامات ترکیه افشاگری های متعددی در این باره انجام دادند که به فشار بین المللی گسترده علیه عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد پرنفوذ آن انجامیده است.

ان بی سی می‌گوید کارکنان نهادهای قضایی و امنیتی در برابر درخواست کاخ سفید برای بررسی اخراج فتح الله گولن مقاومت میکنند.

ان بی سی نوشته است که دولت آمریکا یک ماه قبل از نهادهای امنیتی و قضایی آمریکا خواستند راههای قانونی احتمالی برای اخراج گولن را بررسی کنند.

آنچه ان بی سی منتشر کرده تنها گزارش است که منبع دیگری آن را تایید نکرده است.

اما این گزارش پس از آن منتشر می‌شود که پلیس آمریکا یک ماه پیش به محل اقامت آقای گولن در پنسیلوانیا رفت و سخنگوی گولن گفته است که یکی از محافظان محل به سوی مزاحمی که تصور می‌شد مسلح بوده شلیک کرد و دلیل مراجعه پلیس  همین بوده.

یک روزنامه طرفدار دولت در ترکیه نوشتند که این حادثه در واقع یورش پلیس به محل اقامت آقای گولن بوده است روز گذشته یادداشت نویس نزدیک به دولت گفت که ماموران اف‌بی‌آی تلاش کردند که بعد از تیراندازی وارد مجموعه شوند اما ماموران  سازمان سیا مانع ورود آنها شدند و همچنین مدعی شد که اف بی آی اخیراً تحقیقاتش را درباره جنبش گولن وسعت بخشیده و روی احتمال پولشویی کلاهبرداری و فرار از مالیات متمرکز شده است.

اما دولت آمریکا هنوز درباره ادعاهای مطرح شده در گزارش ان بی سی به طور رسمی موضعی نگرفته است.

یک دیدگاه

  1. در صورت اثبات چنین ادعایی ازسوی کاخ سفید میتوان نتیجه گرفت که سران امریکا هم مانند اروپا ودیگر قدرتها به تنهاچیزی که اهمیت میدن استفاده از ژست های عوامفریب برای رسیدن به منافع خود هست. امریکا با انبوه منافعی که از ایران قبل انقلاب نصیبش میشد شاه فقید رو به کشورش نپذیرفت وحالا از گولن را فدا خواهد کرد

Comments are closed.