اورشلیم، در مرحله نخست پذیرای دفتر سفیر آمریکا در اسرائیل خواهد بود

ورودی کنسولگری ایالات متحده در اورشلیم که موقتا دفتر کار سفیر آمریکا در اورشلیم نیز خواهد بود

نخست وزیر اسرائیل از تصمیم ایالات متحده برای انتقال هرچه زودتر سفارتخانه آن کشور به اورشلیم به گرمی استقبال کرد و آن را مهمترین هدیه ای خواند که اسرائیل در آستانه جشن های هفتادمین سالگرد نوپایی خود دریافت می کند.

در مقابل، رهبران حکومت خودگردان فلسطینی دوباره نسبت به این تصمیم ابراز خشم شدید کردند و آن را توهین به شرافت و عزت خود خواندند.

در حالی که پیشتر گفته شده بود انتقال سفارتخانه و کارمندان آن، و به ویژه یافتن یک ساختمان موجود و یا احداث واحد جدیدی برای سفارتخانه در اورشلیم ممکن است حدود ۱۸ ماه به درازا بیانجامد، ولی از توضیحات وزارت خارجه آمریکا چنین بر می آید که در مرحله کنونی، تنها خود سفیر (دیوید فریدمن) به اورشلیم نقل مکان خواهد کرد و کار اصلی سفارتخانه همچنان در تل آویو خواهد ماند.

شمار کارمندان سفارت آمریکا بر دو هزار نفر بالغ می شود که یافتن محل سکونت برای آنان، و همچنین یافتن یا احداث ساختمانی که مناسب این منظور باشد، کار آسانی نیست.

ایالات متحده گفته است که انتقال سفارتخانه، در ماه مه یعنی سه ماه دیگر انجام خواهد گرفت. اسرائیل در ۱۴ ماه مه هفتادمین سالگرد استقلال دوباره خود را جشن می گیرد و مقامات اسرائیلی این اقدام دوستانه ایالات متحده را یک هدیه بزرگ تلقی می کنند.

نتانیاهو در پیام کوتاهی در واکنش به انتقال سفارتخانه، آن را “یک روز بزرگ و تاریخی برای ملت اسرائیل” خواند نخست وزیر در ادامه پیام خود گفت: «این مژده پرزیدنت ترامپ، جشن های سالروز استقلال اسرائیل را شادتر و باصفاتر خواهد کرد».

مقامات وزارت خارجه آمریکا گفتند که انتقال کامل سفارتخانه به اورشلیم، تا پایان سال ۲۰۱۹ (کمتر از دو سال دیگر) تکمیل خواهد شد.

آگاهان گفتند که پرزیدنت ترامپ با این اقدام، یک بار دیگر دوستی عمیق خود را نسبت به اسرائیل نشان داد.

گفتنی است که دولت ایالات متحده بیست سال پیش طرح انتقال سفارتخانه به اورشلیم را تصویب کرد ولی هیچ یک از روسای جمهوری پیشین به این وعده عمل نکرد.

در ادامه واکنش های خشمگینانه فلسطینی ها، صائب عریقات دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) در واکنش به اقدام پرزیدنت ترامپ، به خبرنگاران گفت: ایالات متحده با این اقدام غیرقانونی و نقض کننده قطعنامه های شورای امنیت، عملا خود را برای میانجیگری در امور صلح منزوی ساخته است.

یک نماینده عرب پارلمان اسرائیل به نام دکتر احمد طیبی، ادعا کرد که تصمیم پرزیدنت ترامپ در مورد انتقال هرچه زودتر سفارتخانه، به هدف ابراز حمایت نسبت به نتانیاهو بوده که به زودی بازپرسی از او آغاز می شود.

سیزده نفر نمایندگان عرب در پارلمان اسرائیل، همگی از حکومت فلسطینی جانبداری می کنند.

یک تحلیگر اسرائیلی به نام وعز بیسموت در گزارش خود نوشت: پرزیدنت ترامپ با این اقدام یک بار دیگر به فلسطینی ها نشان داد که قواعد بازی تغییر کرده است و دنیا از دست زیاده خواهی های آنان خسته شده است.

این تحلیلگر نوشت که به روی کارآمدن دولت پرزیدنت ترامپ در سال گذشته، یکی از بزرگترین نعمت های اهدایی به اسرائیل از هنگام استقلال دوباره این کشور بوده است.

 

2 دیدگاه‌

  1. امیدوارم به زودی زود پس از انتقال سفارت آمریکا به پایتخت ابدی اسرائیل (اورشلیم )،کشورها یکی پس از دیگری سفارت خود را از تل آویو به اورشلیم انتقال دهند ، این اقدام شجاعانه پرزیدنت ترامپ را به اسرائیل و قوم یهود شادباش میگویم

  2. سرده چون حکم پیکه من طرف خون نیستم ولی کار پیچیدست.من هیچ گاه اجازه رد عهد خدا با بنی اسراییلو به خودم ندادم.فلسطین تا ابد یک مهره سوختست ولی عملکرد شما اونو سوخته نگه میداره.خیلی چیزا هست فکر میکنی شره ولی خیرت توشه خیلی چیزا را فکر میکنی خیره ولی شرت توشه.خیلی وقتها نمیخاهی کاری را انجام بدی ولی نمیدونی چرا و چطوری این کارو انجام میدی

Comments are closed.