اوضاع در خط مرزی اسرائیل با نوار غزه امروز همچنان به شدت بحرانی بود. ارتش اسرائیل دستور گرفته است که نیروهای بیشتری را در طول خط مرزی با نوار غزه مستقر کند.
روز گذشته شمار زیادی از تانکها و نفربرهای زرهی و سلاحهای سنگین دیگر ارتش اسرائیل به اطراف خط مرزی با نوار غزه آورده شدند.
همچنین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و وزیر دفاع در طول تمام ساعات شب گذشته به مشاوره ها و بحث با امیران ارتش و مسئولان امور نظامی و امنیتی ادامه دادند تا راهحل و جواب کوبنده ای برای رسیدگی به این بحران بیابند.
با آن که بارها اعلام شد که طرفین به توافق آتشبس رسیده اند اما از یک سو پرتاب یک موشک از داخل نوار غزه این آتشبس ادعایی را بر هم زد و از سوی دیگر هواپیماهای نیروی هوایی اسرائیل بار دیگر به پرواز درآمدند و نواحی بیشتری را در داخل نوار غزه که شامل مواضع نظامی و همچنین یک کارخانه تولید اسلحه بود بمباران کردند.
تلا شهای دولت مصر برای رسیدن به آتش بس بین طرفین نتیجهبخش نبوده است و در آستانه انتخابات عمومی در اسرائیل بنیامین نتانیاهو ناچار است که هر چه زودتر راه حل مناسبی برای این مسئله بیابد و نشان دهد که او فردی است که می تواند امنیت اسرائیل را در آینده تامین کند.
پیرامون مسئله غزه بحثهای شدیدی هم اکنون در بین سیاستمداران اسرائیلی جریان دارد.
تقریبا همه احزاب رقیب لیکود بنیامین نتانیاهو را متهم می سازند که از خود ضعف نشان داده است.
این ادعا برای آن است که احزاب دیگر بتوانند در جریان انتخابات آرای بیشتری را به دست بیاورند و این امر همچنین ایجاب میکند که نتانیاهو نشان دهد که این تبلیغات درست نیست و می تواند مسئله غزه را حل کند.
راکتی که شب گذشته از نوار غزه به سوی نواحی مسکونی در اسرائیل پرتاب گردید در بخش صنعتی شهر و بندر اشکلون در جنوب اسرائیل به زمین نشست ولی موشکی که از داخل نوار غزه پرتاب شده بود هنگامی که به فضای شهر و بندر اشکلون رسید سامانه ضد موشکی و گنبد آهنین اسرائیل آن را در هوا منفجر کرد ولی قطعات موشک منفجر شده پراکنده شد اما آسیبی جانی و یا زیان مالی زیادی وارد نساخت.
این موشک که حماس یا هیچ سازمان دیگری مسئولیت پرتاب آن را برعهده نگرفته در واقع آتشبس را به صورت بسیار وخیم نقض کرد که واکنش هواپیماهای اسرائیلی را به دنبال داشت.
با این همه در طول ساعات امروز (چهارشنبه) از طرف سازمان دفاع پشت جبهه اسرائیل به اهالی شهرهای پیرامونی غزه دستور داده شده که زندگی عادی خود را ادامه دهند.
کارشناسان نظامی می گویند که هدف نتانیاهو از استقرار شمار زیادی از جنگ افزارهای سنگین در طول نوار غزه این است که اگر لازم به واکنشهای کوبنده تر باشد ارتش اسرائیل در کوتاه ترین زمان بتواند این ماموریت را انجام دهد.
در حال حاضر هیچ کس مایل به آغاز یک جنگ جدید نیست اسرائیل هیچ علاقه ای ندارد که وارد نوار غزه شود به این دلیل که در تمام عملیات نظامی گسترده گذشته که سه بار اسرائیلیها وارد غزه شدند و به عملیات زمینی پرداختند پس از دو سال یا سه سال بار دیگر به این نتیجه رسیدند که بهایی که اسرائیل باید برای این جنگ ها بپردازد توجیه گر سودی که این عملیات خواهد داشت نخواهد بود و حماس و سازمانهای ترور را به کلی ریشه کن نخواهد کرد.
در حالی که تقریباً همه احزاب رقیب لیکود نتانیاهو را به ضعف متهم می سازند ولی خودشان هم هیچ راه حل منطقی و قابل اجرایی را نمی توانند ارائه دهند.
از سوی دیگر حماس و دیگر سازمانهای تروریستی فلسطینی احساس پیروزی می کنند و ادعا می کنند که آنها هستند که هر موقع که اراده کنند می توانند موجب مختل کردن زندگی در اسرائیل بشوند و ساکنان شهرهای پیرامونی نوار غزه را ناچار کنند که شب پناهگاه بگذرانند و مدارس تعطیل بشود و زندگی عادی مردم مختل شود.
امروز هم تلاشهای دولت مصر برای برقراری آتشبس ادامه یافت در حالی که اسرائیل ادعا می کند که هیچ توافقی را با گروههای در غزه به عمل نمیآورد و خودش را به آتش بس پایبند نمی داند ولی در واقع عملا اگر تعرضی از داخل غزه رخ ندهد ارتش اسرائیل هم حمله نخواهد کرد و آرامش برقرار خواهد شد. اما رهبران سازمان های تروریستی فلسطینی در روزهای اخیر اعلام کردند که می توانند قدرت نمایی کنند و اسرائیل را ناچار به ابراز واکنش کنند.
یحیی سنوار سرکرده گروه تروریستی حماس در نوار غزه در آخر ین نطق خود گفت که ما گلوله را با گلوله پاسخ میدهیم آتش بس را با آتش بس و اگر اسرائیل تعرض کند ما می توانیم آنها را سر جای خودشان بنشانیم.
در واقع این سخنانی است که بارها و بارها شبیه آن را شنیده ایم و یک نوع رجزخوانی است برای ابراز قدرت و این در حالی است که سازمانهای تروریستی فلسطینی در وضعیت بسیار دشواری در نوار غزه به سر میبرند
اما حاضر به تسلیم نیستند و همچنان به چالش کشیدن ارتش اسرائیل ادامه میدهند.