
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین گزارش ماهیانه خود اعلام کرد تولید نفت ایران در دو ماه پیش، نسبت به ماه قبل از آن ۲۲۷ هزار بشکه در روز افت داشته و به۲.۳۷ ( دو میلیون ۳۷۰ هزار ) میلیون بشکه در روز کاهش یافته است . حدود یک و نیم میلیون بشکه از استخراج نفت، در داخل کشور مصرف می شود و بقیه صادر می گردد. کاهش چشمگیر صادرات نفت ایران، به ویژه به علت آن است که ایالات متحده حاضر نشد معافیت هشت کشور را تمدید کند و آن ها هم ناچار شدند خرید نفت از ایران را متوقف سازند
کاهش تولید در ایران موجب گردیده که کل تولیدات نفت اوپک در این ماه ۲۳۶ هزار بشکه در روز کاهش یابد و در حدود ۲۹ میلیون بشکه در قرار گیرد.
این گزارش نشان می دهد که به موازات کاهش صادرات ایران، از میزان تقاضای نفت در بازار جهانی نیز کاسته شده است. همچنین، دو کشور عربستان و روسیه، کمبود نفت ایران در بازار را با افزایش تولید خود جبران کرده اند. ولی در مجموع، عربستان و امارات عربی متحده لازم ندیده اند که به میزان تولید خود بیافزایند.
به موجب گزارش رسمی اوپک، تولید نفت عربستان در ۲ ماه پیش، هزار بشکه در روز کاهش یافته و به حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز رسیده است . امارات عربی متحده نیز تنها ۳ هزار بشکه در روز بر میزان تولید نفت افزوده آن را به کمی بیشتر از ۳ میلیون بشکه در روز رسانده است.
نمایندگان عربستان و روسیه در نشستی که ۲ ماه پیش در مسکو داشتند توافق کردند همه ی کمبود ناشی از تحریم صادرات نفت ایران را جبران کنند .علیرغم این نقش روسیه، حکومت ایران تاکنون کوچکترین انتقادی از رفتار دولت مسکو نکرده ، ولی بارها عربستان و قطر را به خیانت به اسلام متهم ساخته است .
نرخ هر بشکه نفت خام سنگین ایران در ماه گذشته با۶۶ سنت کاهش نسبت به ماه قبل از آن به ۶۷ دلار و ۸۶ سنت رسیده است.وزیر صنایع رژیم می گوید که تحریم های آمریکایی، به صنعت خودرو سازی ایران آسیب جدی وارد کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت حکومت اسلامی فاش ساخت که برخلاف همه ادعاهای مطرح شده، رژیم ایران در صنعت خودرو سازی تا خود کفایی فاصله دوری دارد. .
رضا رحمانی وزیر صنایع در این رابطه گفت: «همه خودروهای ایرانی اعم از پراید و سمند که بومیترین تولیدات کشور ما هستند، در حوزه قطعات فنی و الکتریکی وابسته به تولید کنندگان خارجی می باشند».
رحمانی گفت: «باید با مردم شفاف صحبت کرد. ما در تحریم اقتصادی شدید ی قرار گرفته ایم و باید آنان در جریان مسائل پیش رو باشند ما مشکل قطعات خودرو داریم که باید وارد شوند ما قادر به تولید آن در کشور نیستیم چرا که خود کفا نیستیم» .
به دنبال برقراری دوبارۀ تحریم های اقتصادی ایالات متحده علیه حکومت ایران، همه کارخانه های بزرگ اتومبیل سازی جهان، ارتباط تولیدی و تجارتی خود با صنایع خودرو سازی ایران را متوقف کردند.
علی خامنه ای پیشتر در بازدید از خط تولید خودروی ملی گفته بود: «فراوانی و ارزانی خوب است اما از آن مهمتر رشد صنعت داخلی است و نباید به استناد دلایل عمدتاً واهی دروازه را به روی واردات باز کرد».
وزیر صنایع حکومت ایران، بی آن که به این توصیه خامنه ای اشاره کند، گفت: «نوسانات ارزی برای ایران مشکلات زیادی ایجاد کرده است و لازمه تولید، برقراری ارتباطات جهانی است، که به علت تحریم ها ما قادر به برقراری این ارتباط نیستیم».
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اگر چه ادعا میکنیم که در خودرو سازی خودکفا هستیم، اما بسیاری از قطعات خودرو وارداتی هستند که البته الان هم به علت مشکلات ارزی نه وارد می شود و نه ما قادر به تولید آن هستیم».