اپلیکیشن اسرائیلی استفاده از وسائط نقلیه عمومی توسط شهروندان، با یک میلیارد دلار مورد معامله است

یکی از بزرگترین کمپانی های کامپیوتری جهان ابراز آمادگی کرده اپلیکیشین یک شرکت نسبتا گمنام اسرائیلی را با پرداخت مبلغ نجومی یک میلیارد دلار خریداری کند. این نخستین بار نیست که شرکت های دانش بنیان اسرائیل به چنین موفقیت های خیره کننده ای نائل می شوند و این امر نشان می دهد که صنایع سایبری در اسرائیل تا چه حد پیشرفته است و چگونه پژوهشگران اسرائیلی به ابتکاراتی دست می یابند که برای مردم جهان میتواند کارآمدی بسیار داشته باشد.

کمپانی آمریکایی  اینتل که یکی از غول های امور کامپیوتری و دانش سایبری در جهان است، با شرکت اسرائیلی “مو ایت” در حال مذاکره برای خرید اپلیکیشنی است که می تواند برای آمد و شد شهروندان و استفاده از شبکه وسائط نقلیه عمومی بسیار سودمند باشد.

شهروند با استفاده از این برنامه، اطلاع می دهد که هم اکنون در کجا حضور دارد و به کجا می خواهد برسد. این اپلیکیشن در ظرف چند ثانیه به او نشان می دهد که با کدام اتوبوس یا قطار و یا هر وسیله نقلیه دیگر می تواند خود را به مقصد برسد و به عنوان مثال، سوار کدام اتوبوس بشود و کجا خط عوض کند.

این اپلیکیشن نه فقط نشان می دهد که به کدام خط اتوبوس باید سوار شد و یا کدام خط مترو را گرفت، و یا از کدام قطار استفاده کرد، بلکه دقیقا نشان می دهد که وسیله نقلیه مورد نیاز اکنون در کدام نقطه قرار دارد و چه هنگام به ایستگاهی که مسافر در آن ایستاده می رسد.

این برنامه، از انتظار کشیدن بیهوده مسافر و سرگردانی او در انتخاب خط مورد نیاز جلوگیری می کند و می تواند در سراسر جهان به میلیاردها نفر انسان یاری برساند و از هدر رفتن وقت جلوگیری نماید و زندگی را آسان تر سازد.

آمادگی شرکت اینتل برای پرداخت مبلغ یک میلیارد دلار به هدف خریدن این برنامه، نشان می دهد که ابتکار اسرائیلی تا چه حد می تواند کاربری داشته و مورد استقبال قرار گیرد.

طراحان این برنامه جدید، اکثرا همان افرادی هستند که یک برنامه انقلابی دیگر اسرائیلی را به بازار جهانی عرضه کردند که برنامه “ویز” نامیده می شود و راننده پیش از حرکت، مقصد خود را وارد تلفن دستی می کند و آن اپلیکیشن به دقت گام به گام نشان می دهد چه مسیری را برگزیند، از کدام خیابان و یا جاده برود، چه هنگام از جاده خارج شود و چگونه به مقصد برسد.

این برنامه اسرائیلی در سراسر جهان مورد استفاده میلیاردها انسان قرار دارد و رانندگی و یافتن نشانی مقصد را بسیار آسان کرده و باعث صرفه جویی در وقت و هزینه سفر می شود و راننده نیازی ندارد مرتبا از دیگران آدرس بخواهد.

اپلیکیشن “ویز” در ایران نیز مورد استقبال بیار قرار گرفت. ولی پس از مدتی، رژیم ایران استفاده از آن را با این ادعا که “توسط صهیونیست ها تولید شده” ممنوع ساخت.

هنوز معلوم نیست که مذاکرات اینتل با شرکت اسرائیلی مو ایت در چه مرحله ای قرار دارد و مبتکران اسرائیلی چه مبلغ نهایی را برای اپلیکیشن خود مطالبه می کنند.

در سال های اخیر چند شرکت دانش بنیان اسرائیلی به مبلغی بالاتر از یک میلیارد دلار به کمپانی های بین المللی فروخته شده و بزرگترین مبلغی که نصیب اسرائیل در یک معامله کامپیوتری شده چهار میلیارد و هشتصد میلیون دلار بوده است.