یکی از مشکلات و پیامدهای ناگوار ویروس کورونا آن است که مغازه داران و پیشه وران در آستانه ورشکستگی مالی قرار گرفته اند و هر اندازه که دولت هم به آنها کمک مالی برساند، هنوز برای جلوگیری از ورشکستگی آن کاسبکار و محل کسب او کافی نیست.
اکنون سه جوان با ابتکار اسرائیلی، که هر سه تخصص برنامه نویسی کامپیوتری دارند، در شرکتی که برپا ساخته اند، یک اپلیکیشن ساخته اند که “کارت اعتباری اهدایی” نامیده می شود و ممکن است به یاری مالی کاسبکاران بیاید.
با استفاده از این اپلیکیشن، افراد می توانند مبلغی را به یک مغازه، یا کافی شاپ و یا فروشگاه لباس و یا هر شغل دیگری، به عنوان اعتبار بپردازند و استفاده از آن را به پس از پایان کورونا موکول کنند.
این کار، یک اعتبار مالی موقتی برای کاسبکاران ایجاد می کند و مانع بسته شدن محل کسب آنان می شود.
البته این احتمال نیز که آن محل کسب بالاخره بسته شود و نتواند دوام آورد وجود دارد. ولی آنانی که در این ابتکار سهیم می شوند و احتمالا چند صد دلار از پول خود را به خطر می اندازند، اطمینان دارند که کارشان آن قدر بجا و برحق است که حتی اگر پولشان سوخت بیفتد، به یک هموطن خود برای عبور از دوران کورونا کمک کرده اند.
استفاده از این اپلیکیشن بسیار ساده است. فرد علاقمند، وارد صفحه آن می شود و نام و نشانی خود را پر می کند و مبلغ اعتباری را قید می کند و از بانک خود می خواهد که این پول را به حساب آن کاسبکار منتقل سازد.
در این اپلیکیشن نام و نشانی و نوع کار و خدمات هر محل کسب را که در نزدیکی محل اقامت فرد علاقمند قرار دارد و در این ابتکار سهیم شده، قید شده است و فرد علاقمند، اول فروشگاه مورد نظر خود را مشخص می کند، و پس از افزودن نام و نشانی و شماره تلفن و آدرس خود، مبلغی را که حاضر است به عنوان اعتبار در اختیار آن کاسبکار قرار دهد ذکر میکند و با فشار دادن دکمه نهایی، این مبلغ به آن کاسبکار انتقال می یابد.
شایسته است که ایرانیان نیز به هم اعتماد کنند، و با استفاده از این ابتکار به یاری کسبه ای بروند که ادامه کار آن ها در خطر جدی قرار دارد.