اگر تظاهرات مردمی ادامه یابد، رژیم ممکن است با یک خطر جدی موجودیتی روبرو گردد

اگر اعتراض های دانشجویی و تظاهرات مردمی، امروز (یکشنبه) و در روزهای آینده ادامه یابد، رژیم را در وضعیتی بسیار دشوار قرار خواهد داد و آن را یک گام به احتمال فروپاشی نزدیک تر خواهد کرد.

این تظاهرات کاملا خودجوش بود و کوتاه مدتی پس از اعتراض های مردمی در آبانماه روی داد که به دستور خامنه ای، افراد بسیج و لباس شخصی های رژیم به سوی مردم شلیک کردند و به شیوه “آتش به اختیار” گفته می شود که یک هزار و پانصد ایرانی را به قتل رساندند. فجایعی که آن ها مرتکب شدند آنقدر فجیع و شمار کشته شدگان آنقدر بالا بود که هنوز حاضر نشده اند شمار رسمی آن را اعلام کنند.

تظاهرات خودجوشی که از ساعات بعدازظهر روز گذشته، آغاز گردید، واکنش فوری نسبت به مسؤولیت قتل ۱۷۶ تن سرنشینان هواپیمای اوکراینی در نتیجه شلیک یک موشک از جانب سپاه پاسداران بود.

آن چه در ظرف چند ساعت دانشجویان را به خیابان آورد، این واقعیت بود که حدود بیست تن از جانباختگان، دانش آموختگان دانشگاه های تهران بودند.

حکومتی که برای مرگ تروریستی به نام قاسم سلیمانی گسترده ترین آئین عزاداری را ترتیب داده بود، این بار نیز به خانواده های عزادار سقوط هواپیما اجازه عزاداری نداد و این در حالی که خامنه ای در ساعات بامداد و پس از افشای این واقعیت که سپاه پاسداران مسؤول وقوع این جنایت تکان دهنده بود، ابراز تاسف کرده و به خانواده های داغدار تسلیت گفته بود.

تظاهر کنندگان، در شعارهای روز گذشته خود، بیشترین دشنام ها را نصیب خامنه ای ساختند و این امر در تاریخ تظاهرات سال های اخیر سابقه نداشت. البته در تظاهرات روزهای پایانی آبان ماه نیز علیه ولی فقیه و حکومت ایران شعار داده شده بود؛ ولی این نخستین بار بود که دانشجویان، خامنه ای را “الدنگ” نامیدند و خواستار برانداختن نظام ولایت فقیه شدند. آن ها نیروهای انتظامی رژیم را نیز “بی شرف” خواندند که احتمالا برای نخستین بار بود که در تظاهرات مردمی شنیده می شد.

با توجه به آن که گروه های از مردم نیز در تظاهرات تهران به دانشجویان پیوستند و این اعتراض ها در ظرف کمترین مدت به شهرهای دیگر و از جمله اصفهان و رشت و شیراز نیز کشیده شد، باید آن را یک ضربه کاری بر پیکر رژیم دانست. ولی هنوز به مرحله ای نرسیده که برافتادن نظام ولایت فقیه را به دنبال آورد.

در جریان تظاهرات روز گذشته (شنبه) رفتار ماموران حکومتی بسیار کم خشونت تر از تظاهرات آبان ماه بود. البته تیر هوایی نیز شلیک گردید ولی هیچ موردی از جانباختن تظاهرکنندگان و یا زخمی شدن آن ها انتشار نیافت.

اگر تظاهرات و عملیات اعتراضی، امروز (یکشنبه) همچنان ادامه یابد و در روزهای آینده گسترش یابد، تردیدی نیست که به یک خطر بزرگ برای آینده رژیم مبدل خواهد شد. ولی اگر سرکوب با موفقیت روبرو شود و امروز نگذارند دانشجویان و مردم به خیابان ها بیایند و اعتراض ها گسترده تر شود، باز هم مانع فروکش کردن شعله خشم نخواهد شد و در نزدیک ترین فرصت، عملیات اعتراضی، شاید گسترده تر از سرگرفته خواهد شد.

پیوستن گروهی از هنرمندان سرشناس به اعتراض های مردمی و همچنین خودداری آن ها از شرکت در فستیوال فیلم دهه فجر، نشان دلگرم کننده ای از گسترش اعتراض ها می باشد.

ایالات متحده نیز این بار با قاطعیت بیشتری حمایت خود از خیزش مردم ایران را بیان داشت و دو پیام توییتری پرزیدنت ترامپ، برای مردم ایران دلگرم کننده بود.

آقای منشه امیر در یکی از چند مصاحبه ای که شب گذشته و امروز تلویزیون صدای آمریکا با وی به عمل آورد، از دولت ایالات متحده خواست که به جانبداری شفاهی بسنده نکند و گام های عملی برای حمایت از مردم ایران بردارد. آقای امیر از جمله گفت که ایالات متحده باید امکانات فنی اینترنت رایگان و جدا از شبکه دولتی ایران در اختیار مردم بگذارد تا رژیم نتواند یک بار دیگر ارتباط بین تظاهرکنندگان را متوقف سازد و موجب فروکش کردن تظاهرات هماهنگ گردد.

به گفته آقای امیر، تظاهرات مردمی و شعارها علیه خامنه ای، هنوز به مرحله ای نرسیده که نظام ولایت فقیه را با خطر موجودیتی روبرو سازد. ولی اگر اعتراض ها ادامه یابد و حتی گسترده تر شود، باید موجب نگرانی شدید خامنه ای گردد.

یک دیدگاه

  1. باسفْاکی وبیرحمی که عوامل سرکوب آخوندهادارندازمردم بادست خالی کاری ساخته نیست.
    اگرانقلاب ۱۳۵۷پیروزشدعلّتش اعلام بیطرفی ارتش بود.
    بنظرمن فقط دووضعیت میتواندکارسازباشد:
    ۱ـ به عللی نیروهای سرکوب رژیم درکنارمردم قرارگیرند که بعید مینماید.
    ۲ ـ یک نیروی مقتدرخارجی باحمله هوائی به مراکزسپاه ومراکزبسیج بهترین فرصت ها رابه مردم میدهدکه آخوندهاراتارومارنمایند.
    درحال حاضرتنهافایده خیزش شجاعانه مردم،بی آبروکردن هرچه بیشتررژیم بی آبرووجلب توجّه جهانیان است.

Comments are closed.