مخالفان سیاسی پرزیدنت عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر، مردم آن کشور را فرا خوانده اند که امروز (آدینه) همچنان به تظاهرات اعتراضی علیه دولت کنونی ادامه دهند و کناره گیری آن را خواستار شوند. این تظاهرات از چند هفته پیش آغاز گردیده و اگر گسترش یابد، ممکن است ادامه حکومت السیسی را به خطر اندازد.
نیروهای انتظامی مصر تا کنون برخورد نسبتا ملایمی با تظاهرکنندگان داشته اند، گرچه در مواردی، از وسائل ضد شورش استفاده کرده اند. ولی امروز (آدینه) احتمال آن می رود که تظاهرات گسترده تر و خشونت آمیزتر شود.
از ساعات بامداد امروز (آدینه) رفت و آمد مردم در خیابان های مرکزی قاهره زیر نظر دقیق نیروهای انتظامی قرار گرفته و در مواردی، عابران و سرنشینان اتومبیل ها متوقف می شوند تا هویت آن ها مورد بازرسی قرار گیرد.
تظاهر کنندگان می گویند که حکومت نتوانسته است به وعده های خود برای بالا بردن سطح زندگی مردم و تامین رفاه آن ها، گام های اساسی بردارد.
همچنین نبود آزادی های فردی مورد اعتراض شدید تظاهرکنندگان قرار دارد.
این گردهمآیی ها بدون داشتن رهبر آغاز شده است و معترضین، برای ایجاد ارتباط بین یکدیگر، از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند.
مصر در طول تاریخ، همیشه با سوء مدیریت روبرو بوده و دولت ها و سازمان های زیر نظارت آن ها فاقد کاردانی بوده اند. علاوه بر این، مصر از نظر خاک کشاورزی، با محدودیت های شدید روبروست و افزایش جمعیت در حدی است که رشد اقتصادی موجود، پاسخگوی همه نیازهای مردمی نمی تواند باشد و از این رو، سطح درآمد مردم در سال های اخیر به طور محسوسی بالا نرفته است.
یکی از درآمدهای عمده مصر، ار رشته گردشگری است و هر سال میلیون ها نفر از این کشور باستانی دیدن می کنند. ولی گروه های متعصب اسلامی، بارها گردشگران خارجی را به رگبار گلوله بسته اند تا این رگ حیاتی اقتصاد مصر را قطع کنند و یا به آن آسیب برسانند.
جنبش “اخوان المسلمین” که پس از جنگ جهانی اول در مصر پیدایش یافت، همیشه برای به دست گرفتن قدرت کوشیده و برای رسیدن به این هدف، از هیچ شیوه ای رویگردان نیست. این جنبش، پس از برافتادن دولت پرزیدنت حسنی مبارک، در یک انتخابات آزاد، و در نبود احزاب سکولار، به پیروزی رسید و قدرت را به دست گرفت. ولی پیش از آن که بتواند مقررات سختگیرانه دینی را به اجرا گذارد، با کودتای فیلدمارشال عبدالفتاح السیسی برافتاد و محمد مرسی رئیس جمهوری آن به زندان افتاد.
پرزیدنت ترامپ هفته پیش در حاشیه همایش سازمان ملل، با پرزیدنت السیسی دیدار کرد. رسانه ها نوشتند که ترامپ در این دیدار میهمان خود را “دیکتاتور خوب من” نامید. پرزیدنت اوباما در دوران ریاست جمهوری خود، خواستار ادامه حکومت اخوان المسلمین شده بود که ظاهرا با انتخابات آزاد، ولی بدون رقیب سیاسی، برنده قدرت شده بود.