مقامات آمریکایی می گویند که تصمیم دولت واشنگتن برای کاهش حضور نظامی خود در خاورمیانه، نشان عقب نشینی از تعهدات امنیتی آن کشور در این منطقه نیست، بلکه علت اصلی آن است که به دنبال شیوع کورونا و مشکلات دیگری که رژیم ایران با آن روبرو می باشد، خطرات امنیتی کاهش یافته و آن کشور میتواند شماری از سربازان خود را به خانه بازگرداند.
مقامات آمریکایی گفتند که سال گذشته، هنگامی که رژیم ایران به انجام یک رشته عملیات تجاوزگرانه در منطقه پرداخت، نیازهای امنیتی ایجاب می کرد که بر شمار سربازان خود در خاورمیانه و حوزه خلیج فارس بیافزاید. ولی بحران کورونا به توان تعرضی رژیم ایران آسیب جدی وارد آورده و ایالات متحده می تواند بخشی از این نیروهای اعزامی را به آمریکا باز گرداند.
همچنین گفته شده که تصمیم به خارج کردن سامانه ضد موشکی پاتریوت از عربستان نیز به علت آن است که رژیم ایران اکنون توان آن را ندارد که به یک حمله موشکی علیه عربستان و یا امیرنشین ها دست بزند.
دولت پرزیدنت ترامپ گفته بود که همه هزینه های نظامی مربوط به حضور سربازان و تجهیزات آمریکایی در عربستان، توسط خود دولت ریاض پرداخت می شود.
در گزارش ها آمده است که دو اسکادران از نیروی هوایی ایالات متحده نیز در روزهای آینده امیرنشین های عرب در ساحل جنوبی خلیج فارس را ترک خواهند گفت.
محافل آگاه در واشنگتن می گویند که ممکن است به زودی شماری از رزم ناوهای آمریکایی از منطقه خارج شوند. این شناورهای جنگی در ماه های گذشته و هنگامی به حوزه خلیج فارس نزدیک شدند که رژیم ایران تهدید کرده بود که ممکن است منطقه را به آتش بکشد.
حکومت ایران تهدید کرده که اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را به عنوان یک هدف استراتژیک برگزیده و مبارزه بی امانی را برای رسیدن به این هدف در پیش خواهد گرفت. ولی بعید است که نخست وزیر تازه برگزیده عراق مایل به خروج سربازان آمریکایی باشد. در گزارش ها آمده است که بیماری کورونا، در عین حال که دولت های منطقه را تضعیف کرده، بر گستاخی داعش افزوده و احتمال می رود که به عملیات تعرضی تازه ای در عراق دست بزند.