
با آن که ایالات متحده در ظرف دو هفته گذشته، دو بار به ایران پیشنهاد کرده که حاضر است کمک های انساندوستانه به آن کشور بفرستد، محمد جواد ظریف در حساب توییتری خود دولت آمریکا را به “تروریسم پزشکی” علیه ملت ایران متهم ساخت و ادعا کرد که تحریم های اقتصادی آمریکا، به رژیم ایران امکان خرید تجهیزات و دارو را نمی دهد.
وزیر خارجه حکومت ایران در حساب توییتری خود نوشت: دونالد ترامپ به طور بدخواهانه ای تحریم های غیرقانونی آمریکا را با هدف خالی کردن منابع مورد نیاز ایران برای مقابله ویروس کورونا تشدید می کند؛ در حالی که شهروندان ما در حال مرگ از این (بیماری) هستند.
این ادعا در حالی مطرح می شود که ایالات متحده اعلام کرده، امور دارویی و درمانی ایران شامل تحریم ها نیست و کشورهای اروپایی نیز به کمک دارویی و تجهیزاتی ایران شتافته اند.
ظریف بدون اشاره به پیشنهاد های مکرر ایالات متحده برای کمک به مردم ایران، در توییتر خود افزود: جهان بیش از این نمی تواند سکوت کند در حالی که تروریسم اقتصادی آمریکا با تروریسم پزشکی این کشور جایگزین می شود.
عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه نیز با انتقاد از آنچه که وی فریبکاری دولت آمریکا در مبارزه با کرونا توصیف کرده ، گفت: تنها یک دولت آلوده به سوء مدیریت، فریب و دروغ میتواند آنقدر وقیح باشد که اتهامات بیمعنی را متوجه ایرانیانی کند که با فداکاری و ایثار برای محافظت از بشریت در برابر جهانگیر شدن ویروس کرونا تلاش میکنند.
موسوی در حالی این سخنان را می گوید که شرکت هواپیمایی ماهان وابسته به سپاه پاسداران به عنوان عامل اصلی انتقال ویروس کورونا از چین، مردم ایران و سایر کشورهای همسایه با این کشور را آلوده کرده است. حکومتی که نه تنها محافظت از مردم خود نکرده بلکه موجب شیوع این ویروس به سراسر ایران شده است.
ماری گابریل اینایشن فلایش، مدیر دبیرخانه امور اقتصادی در وزارت خارجه سوئیس گفت که کانال مالی میان سوئیس و ایران، شروع موفقیتآمیزی داشته و ۵۰ شرکت برای تجارت از طریق آن ابراز علاقه کردهاند. وی اشارهای به نام این شرکتها نکرد.
مدیر دبیرخانه امور اقتصادی در وزارت خارجه سوئیس با اشاره به شیوع کرونا در ایران و مقابله با آن، گفت: اگر بتوانیم در آنجا (ایران) حمایتی به عمل آوریم و صادرات انجام شود، میتوانیم مشارکت خوبی داشته باشیم.
آمریکا پیشتر گفته بود که این کانال مالی برای مبادله کالاهای کشاورزی و دارو با ایران از طریق سوئیس ایجاد و اجرایی شده است.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفته بود: اگر آمریکاییها قصد و نیت خیر داشتند، این کمک را رسانهای نکرده و دنبال اهداف تبلیغاتی نبودند. دولت آمریکا برای همان کانال کمکهای بهداشتی سوییس نیز بهرغم تبلیغات، سنگاندازی میکند.
این درحالی که عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی نیزدر این باره گفت : دولت آمریکا، معافیتهای لازم در مورد استفاده بخشی از منابع ارزی ایران را برای تأمین واردات کالاهای اساسی و دارو صادر کرده است،البته باید روند کار را در عمل دید.