منابع ارتش و سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده با انتشار گزارشی درباره فعالیت های موشکی تهران اعلام کردند، موشکها و پهپادهای ساخت حکومت ایران، امنیت منطقه را تهدید کرده و نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه را نیز به خطر می اندازد. و این تهدید مداوم، بیانگر خطری جدی برای منطقه است.
در همین راستا، یک مقام وزارت دفاع ایالات متحده، در مورد تسلیحات حکومت ایران، به شبکه های خبری العربیه و الحدث گفته است : «سیاست ایالات متحده روشن است و ایران نباید به سلاح هستهای دست یابد.»
وی افزود: «توسعه برنامه موشکی ایران در کنار جاه طلبیهای اعلام شده هستهای این کشور، یک نگرانی واقعی برای پنتاگون است»
این مقام ارشد نظامی آمریکا تأکید کرد دیپلماسی «نخستین راهکار » در این زمینه به شمار میآید. و وزارت دفاع پیگیر ورود دیپلماتها به این عرصه از موضع قدرت و اعتبار است».
به گفته آگاهان امور از سخنان مقامات آمریکایی چنین به نظر می رسد که رژیم ایران یک تهدید است، اما پروژه موشکی آن بیانگر تهدیدی بزرگتر است و ابزاری برای درگیری با آمریکاییها و هدف قرار دادن آنها است.
در همین راستا، آنتونی کوردسمن، از «مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی» نیز میگوید: « علیرغم اینکه ایران فاقد موشکهای قاره پیما برای تهدید خاک آمریکا است، اما پایگاههای آمریکا در منطقه و پایگاههای مشترک و سربازان و پیمانکاران غیر نظامی مستقر در منطقه در معرض تهدید است، و ایران میتواند به کشتیها و هواپیماها حمله کند و لذا میتوان گفت این کشور تهدیدی برای ایالات متحده است».
مساله موشکهای ایران بارها تنش بین تهران و واشنگتن را تا آستانه جنگ یا یک حمله نظامی پیش برده است. هنگامی که این موشکها در آغاز سال ۲۰۲۰ پایگاه «عین الاسد» را هدف قرار دادند، مقامات آمریکایی اعلام کردند، کشته شدن حتی یک سرباز آمریکایی، به حمله مستقیم به ایران منجر خواهد شد. اماهیچ سربازی در آن هجوم کشته نشد و دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا دستور آغاز این حمله را نداد.
این خطر در زمان جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی آمریکا، نیز ادامه داشته و او طرحی را برای مقابله با ایران بر اساس راهبرد سه اولویتی متشکل از «دیپلماسی، تنشزدایی و محافظت از آمریکاییها، و نهایتا بازدارندگی» دنبال میکند، اما ایرانیها نیز همچنان پیگیر کار توسعه برنامه موشکی خود هستند که عامل و افزایش نگرانی برای آمریکاییها است.
برآورد آمریکاییها بیانگر خطر آزمایشهای ایران بر روی موشکهایی است که قادر به حمل ماهواره به مدار زمین هستند و آمریکاییها ا از قصد واقعی ایران برای نصب کلاهک هستهای بر روی این موشکها، احساس نگرانی میکنند.
اکنون آمریکاییها به طور فعال به دنبال درج پرونده موشکی ایران در هر مذاکرهای با تهران هستند. اصل کلی این است که بمب هستهای بسیار خطرناک است اما حمل آن نیاز به موشک دارد و بنابراین، باید با برنامه موشکی تعامل داشت.
از سویی ، سپاه پاسداران نیز در کار ارسال موشک و پهپاد برای حوثیها است که آنها را علیه شهرهای یمن، و همزمان علیه غیرنظامیان و مراکز عیر نظامی به کار میبرد. به گفته آمریکاییها، کشورشان با کمک شرکای خود در تلاش است تا جلوی رسیدن تسلیحات از ایران به حوثیها را بگیرند.
آمریکاییها بر ااس ارزیابی هایشان علاوه بر نگرانی شدید از برنامه موشکی با قابلیت حمل کلاهک هستهای، بر این باورند که ایرانیها در حال توسعه تسلیحات خود هستند تا قدرتمند تر و تاثیرگذارتر شده و در موقعیتی برابر با ایالات متحده قرار بگیرند.
در همین زمینه ، بزرگترین اخطار را آنتونی کوردسمن داده و با اشاره به این که اطلاعات موجود در خصوص برنامه موشکی از منابع عمومی و گزارشهای مطبوعاتی تهیه میشود، خاطر نشان کرد که چه بسا جنبه خطرناکتر برنامه موشکی ایران هنوز پنهان مانده باشد.