ایالات متحده جزئیات بیشتری از مسؤولیت رژیم ایران در آتش سوزی نفتکش ها را افشا می کند

ایالات متحده جزئیات بیشتری از مسؤولیت رژیم ایران در آتش سوزی نفتکش ها را افشا می کند

دولت های بریتانیا و عربستان، با پشتیبانی از اتهاماتی که ایالات متحده به رژیم ایران وارد آورده، اعلام کردند که این فتنه گری توسط حکومت ایران انجام گرفته و در این زمینه، جای تردیدی وجود ندارد. ایالات متحده روز گذشته فیلم کوتاهی نشان داد که در آن دیده می شود چگونه افرادی می کوشند مین مغناطیسی منفجر نشده را از بدنه کشتی جدا کنند تا اثر جرمی از خود باقی نگذاشته باشند.

این فیلم توسط پهپادی گرفته شده که متعلق به ارتش آمریکا بوده و به پرواز در آورده شده بود که تحرکات در اطراف کشتیِ به آتش کشیده را رصد کند. ولی دولت روسیه این فیلم را کافی نمی داند و ایالات متحده را به ایران هارسی متهم می سازد. دولت آلمان نیز می گوید که این فیلم برای اثبات جرم حکومت ایران کافی نیست. ایالات متحده اعلام داشت که در روز به آتش کشیدن دو نفتکش، سپاه پاسداران ایران به سوی یک پهپاد نظامی متعلق به ارتش ایالات متحده شلیک شده تا شاید بتواند آن را سرنگون سازد.

آگاهان می گویند که در حال حاضر تلاش ایالات متحده مصروف آن خواهد بود که جهانیان را به درستی خبر متقاعد سازد و موجب به وجود آمدن یک ائتلاف جهانی علیه رژیم ایران شوند.

در صورتی که همه اروپاییان متقاعد گردند که هیچ کشور یا گروهی جز حکومت اسلامی ایران نمی توانسته عامل این اقدامات تخریبی باشد، آن ها زیر فشار قرار خواهند گرفت که از ادامه همکاری بازرگانی با رژیم ایران دوری جویند و برای عملی ساختن سازوکار دور زدن تحریم ها، به تلاش ادامه ندهند.

وزیر خارجه آلمان از این جهت ادعا می کند که شواهد ارائه شده از جانب ایالات متحده کافی نیست، که می خواهد به داد و ستد بازرگانی با رژیم ایران ادامه دهد و همزمان، موقعیت ظاهرا بیطرفانه ای را میان ایران و ایالات متحده حفظ کند. هایکُ ماس وزیر خارجه آلمان هفته پیش به همین منظور از تهران دیدن کرده و سپس رهسپار واشنگتن شده بود.

بی تردید، اثبات مسؤولیت رژیم ایران در آسیب رسانی به نفتکش ها حشم جهانی را علیه آن حکومت برخواهند انگیخت.

آگاهان می گویند که رژیم ایران، از یک جهت دیگر نیز در این تلاش شکست خورده است، زیرا دو مورد آسیب رسانی به نفتکش ها در خلیج فارس، موجب افزایش چشمگیر بهای نفت در بازار جهانی نگردید و این در حالی که طبق گزارش های جهانی، صادرات نفت ایران به پایین ترین سطح خود رسیده است.

شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا از قول یک مقام ارشد آمریکایی که نامش برده نشد، گفت که ساعتی پیش از ایجاد آتش سوزی در دو نفتکش، یک پهپاد آمریکایی مشغول رصد کردن و فیلمبرداری از قایق های نظامی ایران بوده که به این نفتکش ها نزدیک می شود و در همان هنگام موشکی به سوی این پهپاد شلیک شد که باعث سقوط آن شود و آمریکا نتواند مدرکی از این تجاوزکاری رژیم ایران در دست داشته باشد.

این واقعیت که دبیرکل جامعه عرب نیز از حکومت ایران می خواهد از ادامه آشوب در منطقه خودداری ورزد، موجب خواهد شد که همه کشورهای عربی، جز سوریه و احتمالا بدون موافقت عراق، در برابر رژیم ایران قرار گیرند.

دبیرکل سازمان ملل نیز خواهان برپایی یک کمیسیون تحقیق شد تا واقعیات ماجرا را ردیابی کند. آنتونیو گوتِرِش از همه طرف های ذینفع خواسته است که در ایجاد آرامش بکوشند و از افزایش تنش بپرهیزند.

یک دیدگاه

  1. پهپادها مستقیما تصاویرُ ارسال میکنن و در مرکز کنترل ضبط میشه،پهپادهای ایران هم همینطور عمل میکنن،پس همه میدونن که با ساقط کردن پهپاد تصاویری که گرفته از بین نمیره

Comments are closed.