در بیستمین سالروزسرکوب دانشجویان ایران توسط رژیم اسلامی، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده گفت : آمریکا در کنار مردم ایران برای آیندهای بهتر ایستادهاست.
مورگان اورتگاس دیروز (سه شنبه ) در پیامی با ابراز همدردی ایالات متحده در بیستمین سالروز سرکوب دانشجویان ایران در توسط حکومت در توئیتری نوشت : «در یادبود بیستمین سالگرد جنبش دانشجویی در ایران در سال ۷۸، ما همواره سرکوب بیرحمانه دانشجویان و فعالین که به دنبال آزادی بیان و تجمع هستند را توسط رژیم ایران محکوم می کنیم. ما همواره در کنار آنانی که آینده ای بهتر برای ایران می خواهند، ایستادهایم».
شماری از دانشجویان خوابگاه دانشگاه تهران بیست سال پیش، در مقابل کوی دانشگاه در اعتراض به توقیف روزنامه سلام تجمع کردند و دست به اعتراض زدند که این اعتراضات با حمله نیروهای بسیج ولباس شخصی ها ونیروی انتظامی روبرو شد در این حادثه یک دانشجو به نام عزت ابراهیم نژاد کشته شد و چند نفر از جمله سعید زینالی از آن زمان ناپدید شدند
روزنامه سلام که متعلق به جناح اصلاح طلبان حکومت بود بود به دلیل انتشار نامه محرمانه سعید امامی از معاونان و مأموران بلندپایه وزارت اطلاعات -که در آن نامه خواستار اعمال محدودیت شدید و نظاممند برمطبوعات شده بود توقیف شد ه بود .
سعید امامی، چند هفته قبل از انتشار نامه محرمانهاش در روزنامه سلام، خبر خودکشی مشکوک و بحثبرانگیز او به طور رسمی منتشر شده بود و از ماهها قبل به اتهام دخالت مستقیم در قتل گروهی از دگراندیشان موسوم به قتلهای زنجیرهای، به همراه گروهی دیگر از مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود و از سوی حکومت عنوان شد که وی در زندان با داروی نظافت خودکشی کرده است.
سرکوب دانشجویان بر شدت اعتراضات افزود اما دولت محمد خاتمی که نگران فراتر رفتن مطالبات دانشجویان و اعتراضات گسترده بود، سعی در مهار تجمعات کرد و داد. با اینکه نقش نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی در این حمله محرز بود، در نهایت یکی از سربازان به به جرم سرقت یک دستگاه ماشین ریشتراش از خوابگاه، محکوم شد.
بعد از آن واقعه محمد خاتمی رییس جمهوری پیشین حکومت با وعده دادن برخورد با متخلفان دانشجویان را مهار کرد و قوه قضاییه حکومت متهمان نیروی انتظامی -به فرماندهی فرهاد نظری- و شبهنظامیان و لباسشخصیهای موسوم به انصار حزبالله را تبرئه وفقط یک سرباز به نام عروجعلی ببرزاده به اتهام سرقت یک ریش تراش از دانشجویان محکوم شد.
ما مردم ایران هم در کنار مردم امریکا ایستاده ایم و با هیچ کشوری سر جنگ ندارم اگه رژیم آخوندی بگذارد
رژیم واشنگتن درکنارکدام دانشجوایستاده است؟
دانشجوهایی که تعدادی از معتبرترین دانشگاه های محل تحصیل آن ها را تحریم نموده است؟! (مثلاً دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شهید بهشتی و…)
یادانشجوهای ایرانی(البته غیراز فرزندان بعض مقامات) که درکشورهای خارجی بانمرات بالامشغول تحصیل وعلم آموزی بودند وبعضا به دلیل تحریم های غیرقانونی این رژیم جاهل پرور(!) مجبورشدند به ایران منتقل شوند؟!
یانه! همان بعضی دانشجوهای ایرانی ساکن آمریکا که بعضا اگر به خاطر فوت بستگانشان ازآمریکا خارج می شدند (حتی نه لزوماً به قصدایران!) دیگربه سادگی بااتهام تروریسم (!) اجازه بازگشت نمی یافتند؟!